Heerlijke actiecomedy Shazam! zie je donderdag op Veronica

Heerlijke actiecomedy Shazam! zie je donderdag op Veronica
Ook te streamen via HBO Max

Kijktip :

De afgelopen jaren lijkt het superheldengenre een stuk minder serieus te zijn dan voorheen. De duisternis van Christopher Nolans Batman-trilogie is bijna geheel verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor hilarische films als Kick-Ass, Deadpool en Shazam! Deze laatste is donderdag te zien op Veronica en je kunt Shazam! streamen via onder meer HBO Max.

Het verhaal
De jonge Billy Batson voelt zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, de kracht van Zeus, het uithoudingsvermogen van Atlas, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam zoekt de grenzen op met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke dreiging van het kwaad te bestrijden, dat wordt gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Shazam! doet meer dan eens denken aan de illustere voorganger Kick-Ass (2010). Daarin zien we ook een puber die te maken krijgt met superkrachten. Deze film combineert dat echter op een leuke manier met een mythische verhaallijn. De kracht van Shazam! zit 'm in de feilbaarheid van het hoofdpersonage en de geweldige humor, die het verhaal vaart geeft. Daarnaast zijn ook de actiescènes prima verzorgd. Gewoon een erg leuke film.

Cast
Naast Zachary Levi (The Mauritanian) en Asher Angel (Andi Mack) zijn ook Mark Strong (Cruella), Jack Dylan Grazer (It Chapter Two) en Djimon Hounsou (A Quiet Place Part II) te zien in Shazam! Deze film is geregisseerd door David F. Sandberg (Annabelle: Creation).

Zachary Levi (Billy Batson
e.a. in 'Shazam'. Bron: Warner Bros.")

Shazam! (2019) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is donderdag 9 februari om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, komedie, superhelden. Speelduur: 132 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV