Filmrecensie: The Strangers: Prey at Night

Filmrecensie: The Strangers: Prey at Night
Horror en paniek in een vakantiepark vol psychopaten

Film :

Gids.tv bezoekt de meest interessante bioscoopfilms en bekijkt nieuwe on-demand-films. Daarna komt de filmredactie altijd met een filmrecensie. Lees hier de recensie van The Strangers: Prey at Night.

Terwijl hun dwarsliggende dochter op het punt staat om naar een kostschool gestuurd te worden, besluiten Cindy (Christina Hendricks) en haar man Mike (Martin Henderson) om samen met hun dochter Kinsey en zoon Luke op vakantie te gaan naar het platteland. Ze gaan naar een trailerpark waar hun oom en tante wonen. De nacht is al gevallen als ze aankomen in het duistere en mistige vakantiepark. Als Cindy de sleutel ophaalt bij de receptie ligt er een briefje klaar, waar op staat dat ze zich vooral thuis moeten voelen.

Wanneer de familie de trailer heeft gevonden en ze bijna willen gaan slapen, volgen er drie harde klappen op de deur. Er staat iemand voor de deur die vraagt: "Is Tamara thuis?". Vanaf dan raakt de paniek tot een hoogtepunt wanneer de familie een angstaanjagende ontdekking doet. Al snel leren we de drie psychopaten kennen: de 'man in the mask', 'Pinup Girl' en 'Dollface'. De vlijmscherpe bijl wordt gebruikt om het gezin een nacht te bezorgen, waarvan niemand weet of ze de ochtend zullen halen.

:article:img

Het eerste deel, The Strangers uit 2008, vertelt het verhaal van James en Kristen die terugkomen van een bruiloftsfeest en vervolgens een nachtmerrie in het vakantiehuis van James zijn ouders beleven. Terwijl het eerste deel je nog het gevoel geeft dat je een extra slot op je voordeur moet aanschaffen, is The Strangers: Prey at Night toch een lichte tegenvaller. Dit komt mede door de horrorclichés die in veelvoud terugkomen en waarin logica soms ver te zoeken is.

:article:img

Het gezin komt in veel gevaarlijke situaties terecht. Zo starten auto's niet, gaan ze kijken op onheilspellende plekken terwijl ze beter de politie kunnen bellen en had de familie al tien keer een wapen af kunnen vuren terwijl dit niet gebeurt. Het hele verhaal is voorspelbaar, met als hoogtepunt dat de politie een kijkje komt nemen. Hoe dit afloopt kunnen menig horrorfans ook wel aanvoelen.

Met de muziek zit het wel goed in deze horrorfilm. Met stampende beats van Kim Wilde en het finalenummer Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler is de muziek een leuk gegeven onder dit slachtfestijn. De muziek uit de 80's is niet nieuwe in horrorfilms, maar geeft wel extra sfeer.

Wat vaker gebeurt met horrorfilms, is dat het tweede deel vaak niet kan tippen aan het eerste. Ookal is er een trailerpark gehuld in mist, heeft de bungalow dunne deuren en schreeuwen een hysterische moeder en dochter het uit als ze in het nauw gedreven worden. Als deze clichés je wel aanspreken is een bioscoopkaartje kopen toch de moeite waard. De IMDb-score is een 7,0.

The Strangers: Prey at Night is vanaf 8 maart te zien in de bioscoop. Genre: Horror. Tijdsduur: 85 minuten. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV