Indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner 2049 donderdag te zien op RTL 7

Indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner 2049 donderdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Canadese regisseur Denis Villeneuve vulde de bioscopen afgelopen najaar met zijn sciencefiction-epos Dune. Dat hij zich uitstekend in dit genre thuisvoelt bewees hij al eerder met Arrival en Blade Runner 2049. Die laatste, een vervolg op de filmklassieker Blade Runner, is donderdag te zien op RTL 7. Je kunt Blade Runner 2049 streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste Blade Runner-film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K, een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard, een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Het eerste dat opvalt aan Blade Runner 2049 is de technische perfectie. Ons grootste compliment gaat naar cameraman Roger Deakins, die voor deze film eindelijk zijn eerste Oscar in de wacht sleepte na dertien (!) eerdere nominaties (voor films als The Shawshank Redemption, Fargo en No Country for Old Men). Ook de sets en de kostuums zien er uit om bij je vingers bij af te likken. Het draagt allemaal bij aan de immense, grootse uitstraling van deze film. Hij kan voor sommige kijkers wat traag aanvoelen, maar dat was bij de originele Blade Runner niet anders. Ryan Gosling en Harrison Ford laten fantastisch acteerwerk zien en een speciale vermelding gaat naar de Nederlandse Sylvia Hoeks, die een geweldige bijrol heeft.

Cast
Naast Ryan Gosling (First Man) en Harrison Ford (Star Wars: The Force Awakens) zijn ook Ana de Armas (Knives Out), Sylvia Hoeks (The Girl in the Spider's Web) en Robin Wright (Wonder Woman) te zien in Blade Runner 2049. Deze film is geregisseerd door Denis Villeneuve (Dune).

Blade Runner 2049 (2017) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is donderdag 28 april om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: sciencefiction. Speelduur: 164 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV