Indrukwekkende oorlogsfilm Fury donderdag te zien op RTL 7

Indrukwekkende oorlogsfilm Fury donderdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Er zijn al talloze films over de Tweede Wereldoorlog gemaakt, maar toch wist regisseur David Ayer met Fury een originele productie af te leveren. We volgen namelijk slechts een klein clubje soldaten en hun tank, op weg door Europa om mensen te bevrijden van de Duitse bezetter. De film is donderdag te zien op RTL 7 en je kunt Fury streamen via Netflix en Videoland.

Het verhaal
We zijn in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog beland, maar dat weten de hoofdpersonen in Fury nog niet. De geallieerden zijn inmiddels Duitsland binnen getrokken, maar bijten zich stuk op de krachtige, kolossale tanks die de nazi's ter beschikking hebben. De Amerikaanse tank 'Fury' boezemt de Duitsers echter angst in, want deze lijkt welhaast onverslaanbaar. Dat is voor een groot deel te danken aan het ijzersterke team van Don "Wardaddy" Collier. Maar dan verliezen ze hun schutter tijdens een gevecht, en is opeens alles anders.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De film Fury kan zich wellicht niet meten met iconische WOII-films als Patton (1970) of Saving Private Ryan (1998), maar aan de andere kant steekt hij ver boven de gemiddelde oorlogsfilm uit. Dat komt vooral door de ondraaglijke spanning die regisseur David Ayer weet op te roepen, het claustrofobische gevoel dat de binnenkant van de tank veroorzaakt en een uitstekende cast. Een moderne klassieker.

Cast
Naast Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Shia LaBeouf (The Peanut Butter Falcon) zijn ook Logan Lerman (The Perks of Being a Wallflower) en Michael Peña (The Mule) te zien in Fury. Deze film is geregisseerd door David Ayer (Suicide Squad).

Fury (2014) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is donderdag 15 september om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, oorlog. Speelduur: 134 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's