Prachtige superheldenfilm Batman Begins donderdag te zien op Veronica

Prachtige superheldenfilm Batman Begins donderdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Vlak na de eerste twee Spider-Man-films van Sam Raimi veranderde Christopher Nolan het beeld van superheldenfilms radicaal met zijn epos Batman Begins. We hadden hier niet langer te maken met over-de-top taferelen en een duidelijke stripverhaalbasis, maar met een duistere wereld vol gevaar. De film is donderdag te zien op Veronica en je kunt Batman Begins streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Bekijk de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2022 op Gids.tv.

Het verhaal
Na de moord op zijn ouders reist Bruce Wayne de wereld rond om tegen onrecht te strijden. Hij keert terug naar Gotham en onthult zijn alter ego Batman, een gemaskerde held die zijn kracht en intelligentie in combinatie met geavanceerde apparatuur gebruikt om de duistere krachten te bestrijden die zijn geboortestad bedreigen. Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Die strijd begint met maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met de release van Batman Begins ontketende Nolan een revolutie op het gebied van de superheldenfilm. De eerdere Batman-films, zoals die van Tim Burton, waren duidelijke adaptaties van stripboeken, maar Batman Begins is een stuk duisterder - en daarmee veel beter. Nolan kon beschikken over de crème de la crème op het gebied van special effects én een waanzinnige cast, waarin naast een keur aan Hollywoodsterren ook onze eigen Rutger Hauer komt opdraven. Genieten geblazen, van het spannende verhaal én de overweldigende actie.

Cast
Naast Christian Bale (Ford v Ferrari) en Michael Caine (Tenet) zijn ook Liam Neeson (Honest Thief), Katie Holmes (Logan Lucky) en Gary Oldman (Mank) te zien in Batman Begins. Deze film is geregisseerd door Christopher Nolan (Interstellar).

Batman Begins (2005) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is donderdag 12 mei om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, misdaad, thriller. Speelduur: 140 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV