Tv-première Ad Astra met Brad Pitt zondag te zien op Veronica

Tv-première Ad Astra met Brad Pitt zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Na enkele magere jaren was Brad Pitt in 2019 weer helemaal terug dankzij twee films: Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood (waarvoor hij zelfs een Oscar ontving) en het sciencefiction-epos Ad Astra. Deze laatste film is zondag te zien op Veronica en je kunt Ad Astra streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Ad Astra volgt de ruimteavonturen van de licht autistische ingenieur Roy McBride. Vele jaren geleden reisde zijn vader naar Neptunus om buitenaardse intelligentie op te sporen. Roy besluit - ondanks de grote risico's - de Melkweg door te reizen, op zoek naar zijn vader en om antwoord te krijgen op de vraag waarom hij niets van zich heeft laten horen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Dit ruimte-epos is typisch zo'n film die onder het publiek verdeeldheid zaaide, maar unaniem lovend werd ontvangen door de critici. Art house uit Hollywood, zo valt Ad Astra het best te omschrijven. Het oogverblindend mooie camerawerk van Nederlander Hoyte van Hoytema is subliem en Brad Pitt acteert fantastisch, met zelfs een - voor hem zeldzame - traan. De film doet veel goed en voelt bijzonder authentiek aan. De reis naar de uithoeken van ons heelal is bijzonder boeiend, maar soms ook wat langzaam.

Cast
Naast Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Tommy Lee Jones (Lincoln) zijn ook Ruth Negga (Passing), Liv Tyler (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) en Donald Sutherland (The Italian Job) te zien in Ad Astra. Deze film is geregisseerd door James Gray.

Ad Astra (2019) wordt beoordeeld met een 6,5 op IMDb en is zondag 5 juni om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama, sciencefiction. Speelduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV