Recensie: Memory is sombere politiethriller van de makers van James Bond

Recensie: Memory is sombere politiethriller van de makers van James Bond
Met Liam Neeson en Guy Pearce

Film :

Vanaf 16 juni is de film Memory te zien in de Nederlandse bioscopen. Hoewel hij vaak dezelfde films maakt, hebben wij de Ierse acteur Liam Neeson (70) nog steeds erg hoog zitten. Zeker in combinatie met de regisseur van Casino Royale en GoldenEye. Lees hier de filmrecensie van Memory.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Alzheimer
Wanneer huurmoordenaar Alex Lewis een opdracht weigert, draaien de rollen om en wordt hij zelf het doelwit. In een spannende race tegen de klok probeert hij zijn belagers op te sporen, voordat zij of FBI-agent Vincent Serra hem vinden. Intussen laat zijn geheugen hem steeds meer in de steek, waardoor hij niet meer kan vertrouwen op zijn eigen acties.

Acteur Liam Neeson als Alex Lewis in de film 'Memory'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 5,6

De nieuwe Amerikaanse film Memory is een remake van de Vlaamse boekverfilming van De Zaak Alzheimer van schrijver Jef Geeraerts. In de originele versie werd de hoofdrol magistraal vertolkt door Jan Decleir. Zijn Hollywood-evenknie Liam Neeson zet in deze nieuwe versie ook een genuanceerde killer neer, net als Decleir destijds deed. Mede dankzij de cast, met onder anderen topacteur Guy Pearce, blijft de film boeiend om naar te kijken, met enkele brute actiescènes en een finale die de cirkel rond maakt. Toch laat Memory wat steken vallen en komt niet alles goed zo uit de verf als in het sterke origineel. Een voorzichtige drie sterren.

Cast
Naast Liam Neeson (The Marksman) en Guy Pearce (Memento) zijn ook Monica Bellucci (The Matrix Revolutions), Taj Atwal (Line of Duty) en Mia Sanchez (A Woman, A Part) te zien in deze film. Deze productie is geregiseerd door Martin Campbell (The Legend of Zorro).

Vanaf 16 juni 2022 is de film Memory te zien in de bioscoop. Genre: actie, drama, misdaad. Tijdsduur: 114 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV