Serierecensie: Ms. Marvel is tienerserie met familiedrama in dikke superheldensaus

Serierecensie: Ms. Marvel is tienerserie met familiedrama in dikke superheldensaus
Kamala Khan is Marvel's nieuwe superheld

Film :

Vanaf 13 juli staat het volledige eerste seizoen van Ms. Marvel op Disney+. Een bijzondere serie komt er van de hand van Marvel Studios: een serie die doet denken aan de coming-of-age verhalen die Netflix er heden ten dage uit blijft pompen. Is deze serie verfrissend genoeg? Lees hier onze serierecensie van Ms. Marvel seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Superkrachten
Kamala Khan, een geweldige student, fervent gamer en vraatzuchtige fanfictieschrijver, heeft een speciale affiniteit met Captain Marvel. Ze worstelt echter om thuis en op school te passen: Totdat ze superkrachten krijgt, zoals de helden waar ze altijd naar heeft opgekeken.

Bron: Marvel Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 5,5

Het lukt de Disney+ series van Marvel tot nu toe eigenlijk best redelijk om fris te blijven. Van politiek drama, groot spektakel tot donker en persoonlijk. Ook in Ms. Marvel druipt de creativiteit van je scherm af. De kleuren spetteren, de sets schitteren. Het knappe van deze serie is dat het heel dicht bij zichzelf blijft: een persoonlijk verhaal over een tiener die problemen heeft en bij haar vriend en familie komt om hulp te zoeken. Uiteraard zit er een heel dik Marvel sausje overheen. Gedurende de serie weet het verhaal persoonlijk te blijven, maar de eerste twee afleveringen blijven wel het best hangen. Vooral het feit dat de familie van Kamala door het seizoen heen op een bepaalde manier betrokken blijft, houdt de serie scherp. De finale is er - visueel gezien - ook nog eens eentje om je vingens bij af te likken. 3 sterren.

Cast
Iman Vellani (The Marvels) en Matt Lintz (The Walking Dead) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Bisha K. Ali (Loki).

Vanaf 8 juni 2022 is Ms. Marvel te streamen op Disney+. Genre: Komedie, Avontuur. Totaal aantal afleveringen: 6.

Actuele video's

Meer actuele video's