Dinsdag in Op1: Evi Hanssen & Annemarie van Bellegem over jongeren met een eetstoornis

Dinsdag in Op1: Evi Hanssen & Annemarie van Bellegem over jongeren met een eetstoornis
Dit zijn de gasten van dinsdag 14 juni

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Margje Fikse en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 14 juni

  • ‘De Oekraïense vlag zal opnieuw wapperen over Jalta en Soedak’, zei president Zelensky maandag in een videotoespraak over het bezette schiereiland de Krim. Daar begon in 2014 feitelijk de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, al werd er toen nog geen schot gelost. Oost-Europa deskundige Bob Deen van Instituut Clingendael, oud VN-gezant Robert Serry en destijds journalist Emine Dzhaparova waren erbij in 2014 toen de Russen de Krim met veel intimidatie overnamen. Inmiddels is Dzhaparova de Oekraïense staatssecretaris van Buitenlandse zaken, en nu in Nederland om het EU-kandidaat lidmaatschap te bepleiten. Vanavond in Op1 vertelt het drietal over die gebeurtenissen in 2014, en waarom dat belangrijk is voor de situatie nu.

  • Het aantal jongeren met een eetstoornis is flink toegenomen de afgelopen twee jaar. Komt dit alleen door coronacrisis of zijn er andere verklaringen? Kinderarts Annemarie van Bellegem is gespecialiseerd in eetstoornissen en schuift aan met Evi Hanssen. Zij plaatste een hartenkreet online hoe anorexia het leven van haar nichtje verziekt. Wat kunnen omstanders doen met de machteloosheid die ze kunnen ervaren?

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV