Meeslepend filmdrama Apollo 13 vrijdag 2 september te zien op Net5

Meeslepend filmdrama Apollo 13 vrijdag 2 september te zien op Net5
Ook te streamen via Prime Video en Pathé Thuis

Kijktip :

Na het succes van Apollo 11 - de vlucht die Neil Armstrong als eerste man voet op de maan liet zetten - wilden de Verenigde Staten snel meer succes in de ruimte. Dat ging echter niet altijd even goed, zoals blijkt uit de geschiedenis van de Apollo 13. Dit meeslepende verhaal werd in een gelijknamige film gegoten. Die is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Apollo 13 streamen via Prime Video en Pathé Thuis.

Het verhaal
Apollo 13 vertelt het waargebeurde verhaal van de dertende Apollo-missie, op weg naar de maan. De astronauten Jim Lovell, Fred Haise en Jack Swigert ondervinden dat er in 1970, na de landing op de maan, nog maar weinig interesse is in de missies naar de maan. Dit verandert echter als er een aantal dingen verkeerd gaan in de Apollo, en een terugkeer naar de Aarde onwaarschijnlijk wordt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De carrière van regisseur Ron Howard verloopt met hoge pieken en relatief diepe dalen, maar Apollo 13 is duidelijk één van de pieken. Deze film werd genomineerd voor maar liefst negen Oscars en wist de beeldjes voor Beste Geluid en Beste Montage ook daadwerkelijk binnen te hengelen. Howard brengt dit verhaal dan ook op bijzonder meeslepende wijze naar het witte doek, waarbij hij kon beschikken over de crème de la crème op het gebied van special effects en een fantastische cast - die in alles de jaren negentig ademt.

Cast
Naast Tom Hanks (Elvis) en Kevin Bacon (Mystic River) zijn ook Bill Paxton (Nightcrawler), Ed Harris (The Lost Daughter) en Gary Sinise (Forrest Gump) te zien in Apollo 13. Deze film is geregisseerd door Ron Howard (Solo: A Star Wars Story).

Apollo 13 (1995) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is vrijdag 2 september om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama. Speelduur: 140 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's