Nieuw programma Bezorgd vanaf zondag 26 juni te zien op NPO 3

Nieuw programma Bezorgd vanaf zondag 26 juni te zien op NPO 3
Portret van de mensen achter onze pakketjes

Kijktip :

Tegenwoordig kunnen we alles laten bezorgen, zodat je nergens de deur nog voor uit hoeft. Bezorgdiensten zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De zesdelige serie Bezorgd geeft de mensen achter onze bestelling een gezicht. Wie zijn deze mensen en onder welke omstandigheden werken ze?

Bezorgd gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

10 euro
Vóór middernacht besteld is morgen in huis. Dit is de nieuwe bezorgeconomie, ingezet door de opmars van digitaal winkelen en nieuwe technologie. Grote platforms en bedrijven beleven gouden tijden, maar de mensen die het zware werk doen, komen er vaak maar bekaaid vanaf. Joy wordt als pakketbezorger per pakket betaald, wat neerkomt op nog geen 10 euro per uur. Tijd voor pauze is er niet.

Maaltijdbezorger
Bram heeft drie banen in de bezorgindustrie om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Hij bezorgt de krant, de post én hij runt sinds anderhalf jaar samen met zijn moeder een pakketpunt aan huis, een relatief nieuw fenomeen. De Duitse Matthias is maaltijdbezorger en hij probeert medestanders te vinden om de werkomstandigheden van bezorgers te verbeteren.

Het nieuwe programma Bezorgd is vanaf zondag 26 juni wekelijks rond 21.45 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Bezorgd terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV