Fantastische thriller The Ghost Writer zie je maandag op Net5

Fantastische thriller The Ghost Writer zie je maandag op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De briljante regisseur Roman Polanski wordt tegenwoordig door velen verguisd vanwege een misbruikzaak uit de jaren zeventig, toen hij seks had met een minderjarig meisje. Toch valt niet te ontkennen dat hij vele prachtige films heeft gemaakt, zoals de fantastische thriller The Ghost Writer. Deze film is maandag te zien op Net5 en je kunt The Ghost Writer streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Wanneer een succesvolle Britse ghostwriter instemt om de memoires te schrijven van de vroegere premier van Groot-Brittannië, Adam Lang, lijkt dat de kans van z'n leven te zijn. De reputatie van Lang ligt onder vuur vanwege de beschuldiging dat hij op de hoogte was van het illegaal uitleveren van verdachte terroristen aan de CIA ten tijde van zijn premierschap. Het eiland waar Adam Lang samen met zijn vrouw Ruth en zijn persoonlijke assistente en minnares Amelia verblijft, wordt omringd door verslaggevers en demonstranten. Tijdens zijn schrijfwerk ontdekt 'The Ghost' geheimen die zijn leven in gevaar kunnen brengen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
The Ghost Writer had door David Fincher gemaakt kunnen worden. Dat is een compliment, want dit is een film met strakke sets, haarscherpe beelden en sfeervolle, herfstachtige omstandigheden. Het is echt een film voor een lekker donker avondje op de bank. De wind en regen slaan je om de oren en het verhaal is mysterieus, spannend en buitengewoon onderhoudend. Daarbij kon Polanski ook nog eens beschikken over een uitstekende cast. Heerlijk kijkvoer.

Cast
Naast Ewan McGregor (Doctor Sleep) en Pierce Brosnan (GoldenEye) zijn ook Olivia Williams (The Father), Kim Cattrall (Police Academy) en Tom Wilkinson (Snowden) te zien in The Ghost Writer. Deze film is geregisseerd door Roman Polanski (The Pianist).

The Ghost Writer (2010) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is maandag 27 juni om 22.40 uur te zien op Net5. Genre: thriller. Speelduur: 128 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's