A Wrinkle in Time niet te zien in Nederlandse bioscopen

A Wrinkle in Time niet te zien in Nederlandse bioscopen
Disneyfilm flopt in Amerika

Nieuws :

Het had een prachtig sprookje kunnen zijn. Disney had vlak voor de release in Amerika van A Wrinkle in Time nog de hoop uitgesproken dat deze magische film het succes van de andere blockbuster Black Panther zou overtreffen. De teleurstelling was immens groot dat, na de magere Amerikaanse recensies, het bioscooppubliek het liet afweten naar deze ambitieuze fantasyfilm te gaan. Nu heeft Disney besloten om deze grote productie niet in de Nederlandse en Belgische bioscopen uit te brengen, tot groot verdriet van de fans.

De hype was best groot rond deze film en met grote namen zoals Oprah Winfrey en Reese Witherspoon zou het goed moeten komen. Het leek allemaal nog zo mooi, maar filmrecensenten noemden de film een 'rommeltje' en ook een 'zware terleurstelling'. Met regisseur Ava DuVernay aan het roer en een riant budget van 100 miljoen dollar waren de verwachtingen hooggespannen. Tot nu toe bracht A Wrinkle in Time 60 miljoen dollar aan de bioscoopkassa's op. Met de slechte kritieken er bovenop is de toekomst van deze kleurrijke productie somber.

:article:img

De film A Wrinkle in time vertelt het verhaal van een meisje dat op zoek gaat naar haar vermiste vader, een wetenschapper die in het geheim experimenten uitvoert voor de regering. Bij deze zoektocht krijgt ze de hulp van drie magische dames die verdacht veel op heksen lijken. Dit verhaal is gebaseerd op een kinderboek dat in Amerika zeer populair is, maar waar we in Nederland niet heel van weten.

Bij Pathé Nederland staat op de site het volgende te lezen als extra informatie: "Het is gebruikelijk om voor films verschillende release-strategieën te hanteren. In dit geval heeft Disney besloten A Wrinkle in Time in Nederland niet in de bioscoop uit te brengen." De bioscooprelease zou 4 april zijn.

Schrale troost
Disney heeft inmiddels bevestigd dat deze fantasyfilm aankomende zomer wel digitaal te streamen zal zijn. Ook wordt er een release op DVD en blu-ray verwacht. Naast Oprah Winfrey (The Color Purple) en Reese Witherspoon (Legally Blonde) zijn ook Mindy Kaling (Inside out) en Chris Pine (Wonder Woman) te zien in deze film.

Wanneer A Wrinkle in Time nu beschikbaar komt, is nog niet bekendgemaakt. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV