Serierecensie: Black Bird is waargebeurd gevangenisverhaal met afgetrainde Taron Egerton

Serierecensie: Black Bird is waargebeurd gevangenisverhaal met afgetrainde Taron Egerton
Met acteur Ray Liotta in één van zijn laatste rollen

Kijktip :

Vanaf 8 juli zijn de eerste twee afleveringen van Black Bird te zien op Apple TV+. Wie een masterclass acteren wil volgen moet deze serie checken, want bijna de hele cast is waanzinnig in een spannende en waargebeurde kwaliteitsserie met hoog verslavingsfactor. Lees hier de serierecensie van Black Bird.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jimmy Keene
Het verhaal gaat over Jimmy Keene. Hij is de zoon van een gelauwerde politieagent die een keuze wordt geboden nadat hij is veroordeeld voor drugshandel. Jimmy kan zijn tien jaar uitzitten in een minimaal beveiligde gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating, of in een maximaal beveiligde gevangenis voor geestelijk gestoorde criminelen. Daar moet hij bevriend raken met een vermoedelijke seriemoordenaar (Hauser) en hem een bekentenis laten afleggen voordat de hij in beroep gaat.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,4

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste twee afleveringen van Black Bird

Deze miniserie is gebaseerd op de autobiografische roman In With the Devil van James Keene en wordt lekker vlot en compact verteld. De cast is goud: Naast een ijzersterke - letterlijk en figuurlijk - Taron Egerton in de hoofdrol zet de fantatische acteur Paul Walter Hauser een ijzingwekkende schurk neer waarbij de lijn van walging en medelijden superdun is. En dan is er nog de rol van topacteur Ray Liotta als de vader van Jimmy. De hoofdrolspeler van Martin Scorsese's meesterwerk Goodfellas is in Black Bird te zien in een van zijn laatste rollen, een gebroken man met de nodige gezondheidsproblemen. Liotta overleed afgelopen voorjaar op 67-jarige leeftijd en deze serie is een mooi en waardig afscheid. Een ijzersterke serie die waarschijnlijk alleen maar gaat groeien. Vier sterren.

Cast
Naast Taron Egerton (Rocketman) en Paul Walter Hauser (I,Tonya) zijn ook Greg Kinnear (As Good as It Gets), Ray Liotta (Smokin' Aces) en Sepideh Moafi (The Deuce) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Dennis Lehane (Shutter Island).

Acteur Paul Walter Hauser (Larry Hall) in de serie 'Black Bird'

Vanaf 8 juli 2022 is de serie Black Bird te zien op Apple TV+. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Misdaad, Drama, Thriller. Elke vrijdag volgt een nieuwe aflevering op Apple TV+.

Actuele video's

Meer actuele video's