Beeldschone horrorfilm Interview with the Vampire vrijdag te zien op Net5

Beeldschone horrorfilm Interview with the Vampire vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Veel horrorfilms kiezen voor eenvoudig effectbejag en jump scares, maar Interview with the Vampire pakt het helemaal anders aan. Deze beeldschone productie (de film kreeg een Oscarnominatie voor de art direction) zuigt je helemaal zijn wereld in. Je ziet 'm vrijdag op Net5 en je kunt Interview with the Vampire streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De jonge journalist Daniel Malloy interviewt een man die hem iets ongelooflijks vertelt: Louis de Pointe du Lac beweert dat hij een vampier is. In 1791 leefde hij als rijke plantagehouder ten zuiden van New Orleans. Na de dood van zijn vrouw kreeg hij een zware depressie. Op een nacht werd hij gebeten door de machtige vampier Lestat de Lioncourt en die stelde hem voor de keuze: ter plekke sterven of eeuwig als vampier door het leven gaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De Ierse regisseur Neil Jordan begon zijn carrière in Groot-Brittannië, maar met Interview with the Vampire mocht hij zijn eerste écht grote Hollywoodproductie draaien. Kosten noch moeite werden gespaard om het horrorverhaal van Anne Rice naar het witte doek te brengen. De film blinkt uit op het gebied van art direction, kostuums en make-up, maar ook de schitterende muziek van Elliot Goldenthal kon rekenen op een Oscarnominatie. Bovendien kon Jordan beschikken over een cast om je vingers bij af te likken.

Cast
Naast Tom Cruise (Top Gun: Maverick) en Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) zijn ook Stephen Rea (V for Vendetta), Antonio Banderas (Pain and Glory) en Kirsten Dunst (The Power of the Dog) te zien in Interview with the Vampire. Deze film is geregisseerd door Neil Jordan (The Crying Game).

Interview with the Vampire (1994) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 15 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: fantasy, horror. Speelduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV