Humberto Tan kiest ontroerend drama Philadelphia als Zomergastfilm

Humberto Tan kiest ontroerend drama Philadelphia als Zomergastfilm
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Aan het einde van een avondvullend interview kiest de Zomergast traditioneel een film om mee af te sluiten. Humberto Tan is als eerste aan de beurt in Zomergasten; hij wil graag het ontroerende filmdrama Philadelphia zien. Je ziet de film zondag op NPO 2 en je kunt Philadelphia streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
De succesvolle, homoseksuele advocaat Andrew Beckett wordt ontslagen door zijn conservatieve werkgever - volgens Andrew zelf omdat hij besmet is geraakt met het hiv-virus. Andrew wil zijn ontslag aanvechten in de rechtszaal, en roept de hulp in van advocaat Joe Miller. De homofobe Miller voelt er echter niet veel voor om de zaak op zich te nemen, maar weet zijn vooroordelen uiteindelijk toch opzij te zetten. Ondertussen gaat de gezondheid van Andrew steeds harder achteruit.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met veel vakmanschap vertelt regisseur Jonathan Demme, die twee jaar vóór Philadelphia een enorme hit scoorde met The Silence of the Lambs, het emotionele en aangrijpende verhaal van Andrew Beckett. Hij kan bogen op sublieme acteerprestaties van de gehele cast, van wie hoofdrolspeler Tom Hanks zijn eerste Oscar voor Beste Acteur won. Deze vrijwel perfecte tranentrekker krijgt de 'finishing touch' met prachtige liedjes van onder anderen Bruce Springsteen en Neil Young. Zakdoeken paraat.

Cast
Naast Tom Hanks (Elvis) en Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth) zijn ook Jason Robards (Magnolia), Mary Steenburgen (Nightmare Alley), Antonio Banderas (Pain and Glory) en Joanne Woodward (Mr. and Mrs. Bridge) te zien in Philadelphia. Deze film is geregisseerd door Jonathan Demme.

Philadelphia (1993) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is zondag 24 juli om 23.20 uur te zien op NPO 2. Genre: drama. Speelduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV