Vanavond op tv: Nieuwe muziek in I Want Your Song met Rolf Sanchez als gast

Vanavond op tv: Nieuwe muziek in I Want Your Song met Rolf Sanchez als gast
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 juli

Kijktip :

In het bijzondere muziekprogramma I Want Your Song zoeken bekende Nederlandse artiesten naar hun volgende grote hit. Om die te vinden, beoordelen ze - met behulp van het publiek - de pitch van een aantal songwriters. Vanavond staat zanger Rolf Sanchez centraal. Bekijk hieronder alle tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 juli.

Nieuw seizoen: Muziekfeest op het plein
Nog meer muziek! Want vanaf vanavond kunnen we elke vrijdag bij NPO 1 gloednieuwe afleveringen zien van Muziekfeest op het plein. Voor de mensen die liever wat meer spanning willen op de vrijdagavond is er de bij vlagen huiveringwekkende documentaire Shooting Joe Exotic. Deze documentaire is gemaakt door de vermaarde Britse filmer Louis Theroux, die Tiger King Joe Exotic tien jaar na hun eerste ontmoeting weer opzoekt. Bekijk alle tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 juli hieronder.

Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Louis Theroux - Shooting Joe Exotic

NPO 3
20:22 uur

Vanavond is de fascinerende documentaire Shooting Joe Exotic te zien. De Britse filmer Louis Theroux zoekt Tiger King Joe Exotic tien jaar na hun eerste ontmoeting weer op. Hoe kon een dierenverzorger veranderen in een veroordeelde misdadiger? Joe Exotic is schuldig bevonden aan een huurmoordcomplot en meerdere aanklachten van dierenmishandeling. Door de Netflix-serie Tiger King werd hij tegelijkertijd echter een mediafenomeen, en er is een goed gefinancierd campagneteam opgericht om een presidentieel pardon mogelijk te maken.


I Want Your Song: Rolf Sanchez

SBS 6
20:29 uur

In het SBS6-programma I Want Your Song zoeken bekende Nederlandse artiesten naar hun volgende grote hit. Diverse getalenteerde singer-songwriters pitchen een nummer met behulp van een band voor de artiesten, die vervolgens moeten besluiten welke hun favoriet is. Na onder anderen Miss Montreal, Gerard Joling en Tino Martin is nu Rolf Sanchez aan de beurt.


Filmdrama: Troy

NET 5
20:30 uur

De verboden liefde tussen prins Paris van Troje en Helena in Troy leidt tot een grote oorlog. Koning Menelaus van Sparta wil zijn echtgenote terug en krijgt steun van zijn machtige broer Agamemnon. Met de onafhankelijke krijger Achilles aan hun zijde beginnen de Griekse legers aan een tocht richting Troje om Helena terug te halen en de stad in de as te leggen. Het rijke en machtige Troje wordt bewaakt door de sterke Hector. Als iemand hem kan verslaan, dan is het Achilles.


Start: Silent Witness seizoen 24

NPO 1
20:33 uur

Vanavond gaat het nieuwste, 24ste seizoen van de Britse misdaadserie Silent Witness van start op NPO 1. In de serie volgen we een forensisch team en hun onderzoeken naar verschillende, gruwelijke misdaden. Na rellen in de Haworth-gevangenis wordt Jay Selwyn dood aangetroffen in een vriezer. Nikki Alexander en Jack Hodgson arriveren in de gevangenis om de zaak te onderzoeken. De celgenoot van het slachtoffer is Scott Weston, de student die verantwoordelijk was voor de schietpartij waar Nikki tien jaar geleden getuige van was.


comedy film - The Big Sick

Canvas
21:20 uur

Romantische komedie van Michael Showalter The Big Sick is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ieder stelletje heeft 'het' verhaal. Het verhaal van hoe ze elkaar hebben leren kennen. The Big Sick is het verhaal van Emily en Kumail.


Terug: Muziekfeest op het Plein

NPO 1
21:32 uur

De coronapandemie zorgde voor talloze gecancelde evenementen. Daar was ook Muziekfeest op het Plein het slachtoffer van. Het Nederlandse muziekfeestje is deze zomer echter terug met gloednieuwe afleveringen, vanaf vanavond wekelijks te zien op NPO 1.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV