Moderne samoerai-film The Last Samurai vrijdag 5 augustus te zien op Net5

Moderne samoerai-film The Last Samurai vrijdag 5 augustus te zien op Net5
Tom Cruise meets samoerai

Kijktip :

Het oeuvre van Tom Cruise kent vele hoogtepunten en The Last Samurai behoort daar onbetwist ook toe. Het is één van de beste vertolkingen van de Hollywoodster, die nog maar eens laat zien naast een actieheld óók een uitstekend acteur te zijn. De film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt The Last Samurai kijken via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
1870. Kapitein Nathan Algren is als een gebroken man uit de Amerikaanse Burgeroorlog gekomen. Hij staat op de rand van een zenuwinzinking wanneer zijn voormalige sergeant bij hem aanklopt met een nieuwe opdracht. De jonge Japanse keizer Meiji wil zijn leger moderniseren en Algren zou de geknipte persoon zijn om de rekruten op te leiden. Nathan raakt al snel in de ban van de Japanse samoerai die hij moet bevechten en in plaats van de Japanse militaire cultuur te verwesteren laat hij zich inwijden in de oude oosterse waarden.

Bron: Warner Bros.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De gepassioneerde en volgens criticasters nogal overdreven acteerstijl van Tom Cruise doemt ook in The Last Samurai weer zo nu en dan op, maar over het geheel genomen geeft de ster in dit prachtige drama een ingetogen en mooie vertolking weg. Bovendien is het verfrissend om hem (zeker in eerste instantie) een keer te zien als antiheld. De gerenommeerde regisseur Edward Zwick (Glory, Legends of the Fall, Blood Diamond) geeft ook de actieliefhebber genoeg om van te genieten en dat maakt van The Last Samurai een uitstekende film.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Ken Watanabe (Memoirs of a Geisha) zijn ook Tony Goldwyn (Divergent) en Timothy Spall (The King's Speech) te zien in The Last Samurai. Deze film is geregisseerd door Edward Zwick.

The Last Samurai (2003) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 5 augustus om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: actie, drama. Speelduur: 154 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV