Documentaire Licht woensdag 17 augustus te zien op NPO 2

Documentaire Licht woensdag 17 augustus te zien op NPO 2
Opvoering van beroemd stuk van Karlheinz Stockhausen

Kijktip :

Woensdag (17 augustus) is op NPO 2 de documentaire Licht te zien. Hierin volgen we de voorbereidingen van de Nationale Opera, het Holland Festival, het Koninklijk Conservatorium en de Stockhausen Foundation voor de opvoering van het stuk Licht van Karlheinz Stockhausen.

Licht gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Duitse componist
Stockhausen (1928-2007) was een Duitse componist. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste componisten uit de tweede helft van de twintigste eeuw en Licht behoort tot zijn bekendste werken. Deze operacyclus wordt in 2019 op de planken gebracht door de vier bovengenoemde organisaties, maar dat was een klus van jewelste.

Helikopters
Onder regie van Pierre Audi zien we zo'n vijfhonderd uitvoerenden en vier helikopters. Hoogendijk toont Stockhausens mystieke universum: de toewijding aan zijn werk en de zoektocht naar liefde. Muzikaal en dramaturgisch adviseur Suzanne Stephens en muzikaal leider Kathinka Pasveer speelden een leidende rol in Licht. Voor hen een unieke kans om het werk van hun meester en geliefde eindelijk als cyclus uitgevoerd te zien.

De documentaire Licht is woensdag 17 augustus om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Licht terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV