Documentaire Martin Luther King vs. the FBI donderdag te zien op NPO 2

Documentaire Martin Luther King vs. the FBI donderdag te zien op NPO 2
Schokkende onthullingen over burgerrechtenactivist

Kijktip :

Martin Luther King is, samen met Malcolm X, de bekendste Amerikaanse burgerrechtenactivist van de jaren zestig. De documentaire Martin Luther King vs. the FBI laat zien hoe King in die periode door de FBI werd afgeluisterd en bedreigd. We zien hoe het bureau een heksenjacht op King opende die tot zijn dood in 1968 voortduurde.

Martin Luther King vs. the FBI gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Gevaarlijk
Na de 'mars naar Washington' op 28 augustus 1963, waar King zijn beroemde "I have a dream"-toespraak hield, werd hij door de FBI gezien als de gevaarlijkste zwarte man in het land. De tweede man van de FBI, William Sullivan, stuurt een 'urgent memo', waarin staat dat alle middelen die de FBI ter beschikking staan, ingezet moeten worden om King kapot te maken.

Complot
De documentaire Martin Luther King vs. the FBI laat zien hoe King geschaduwd, afgeluisterd en geïntimideerd werd, omdat FBI-directeur J. Edgar Hoover hem zag als een gevaar voor de Amerikaanse samenleving. Hoover zag in de massale beweging tegen rassendiscriminatie een communistisch complot en was ervan overtuigd dat de burgerrechtenbeweging geïnfiltreerd was door communisten.

De documentaire Martin Luther King vs. the FBI is donderdag 18 augustus om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Martin Luther King vs. the FBI terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV