Oscarwinnaar Out of Africa vrijdag 19 augustus te zien op België Eén

Oscarwinnaar Out of Africa vrijdag 19 augustus te zien op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Hoewel je regisseur Sydney Pollack zou kunnen betichten van 'mooifilmerij' in Out of Africa, is dit Oscarwinnende filmdrama ook gewoon een uitstekende film. Dat is voor een flink deel te danken aan de drie fantastische hoofdrolspelers. Je ziet 'm vrijdag op België Eén en je kunt Out of Africa streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Karen en Baron Bror Blixen komen in 1914 in Kenia aan in de hoop een nieuw leven op te bouwen Het was hun bedoeling om er vee te houden, maar Bror investeerde Karens geld in een koffieplantage, een riskanter project - maar wel minder vermoeiend. Erg gelukkig worden de Blixens niet in Kenia. Brors ontrouw weegt zwaar op hun huwelijk en Karen vindt enige troost bij de mensen om haar heen. Pionier Denys Finch Hatton steelt haar hart, maar beschermt het zijne. Voor Karen begint een eindeloze stroom van problemen, die haar uiteindelijk uit haar geliefde Afrika zullen verdrijven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Wanneer we met de kennis van nu naar Out of Africa kijken, is het vooral een tamelijk trage, maar vakkundig gemaakt romantisch drama. Begin 1986 viel het Oscarcomité echter als een blok voor deze productie van Pollack; de film werd beloond met liefst elf Oscarnominaties en zeven Oscars. Zo werden onder meer de beeldjes voor Beste Film, Beste Regie, Beste Aangepaste Scenario, Beste Originele Muziek en Beste Cinematografie in de wacht gesleept. Veel van deze beeldjes waren terecht, maar de epische muziek van John Barry en het prachtige camerawerk van David Watkin verdienen een speciale vermelding.

Cast
Naast Meryl Streep (Don't Look Up) en Robert Redford (Captain America: The Winter Soldier) zijn ook Klaus Maria Brandauer (Mephisto) en Michael Kitchen (My Week with Marilyn) te zien in Out of Africa. Deze film is geregisseerd door Sydney Pollack (Tootsie).

Out of Africa (1985) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is vrijdag 19 augustus om 23.10 uur te zien op België Eén. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 161 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's