Serierecensie: She Hulk: Attorney at Law is rechtbank komedie met zelfkritiek

Serierecensie: She Hulk: Attorney at Law is rechtbank komedie met zelfkritiek
Van advocaat naar groen monster

Film :

Vanaf 13 oktober staat het volledige eerste seizoen van She Hulk: Attorney at Law op Disney+. De negen afleveringen kwamen wekelijks naar de streamingdienst en kijkers bleven hangen, alhoewel er ook een hele hoop kritiek is. Lees hier onze eerste indruk van She Hulk: Attorney at Law.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Superhuman law
Jennifer Walters is een succesvolle advocate uit Los Angeles, werkzaam in het opkomende gebied van 'Superhuman law', én toevallig de nicht van Bruce Banner. Door omstandigheden heeft ze krachten gekregen die vergelijkbaar zijn met die van haar neef, die haar nu probeert te leren hoe ze die kan gebruiken.

De hakken van Jennifer Walters/She-Hulk in promotiemateriaal van 'She-Hulk'. Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 5,0

Een soort rechtbankkomedie is een genre die we binnen het zogenaamde Marvel Cinematic Universe nog niet hebben gezien. En wie beter dan de charismatische Tatiana Maslany om de serie te dragen, iets dat zij in de eerste aflevering uitstekend doet. Natuurlijk kunnen we niet zwijgen over de CGI van deze serie. De eerste aflevering was het eigenlijk best aardig, maar vooral in het midden van het seizoen werd het zo hier en daar best storend. Gelukkig weet de serie dat zelf ook. De serie is namelijk op zijn allersterkst wanneer de makers het eigenlijk over zichzelf hebben. De "fourth wall" momenten van de She-Hulk zijn fantastisch en het wordt zo hier en daar aangevuld door een leuke cameo van een aantal bekende gezichten. De finale (laatste aflevering) is er eentje die we wel even zullen onthouden, want creatiever krijg je ze eigenlijk niet: 4 sterren.

Cast
Tatiana Maslany (Orphan Black), Ginger Gonzaga (Kidding) en
Jameela Jamil (Marry Me) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Kat Coiro en Jessica Gao.

Vanaf 13 oktober 2022 is het volledige seizoen van She Hulk: Attorney at Law te streamen op Disney+. Genre: komedie, superhelden. Totaal aantal afleveringen: 9. Aantal minuten per aflevering: ca. 40 minuten

Actuele video's

Meer actuele video's