Vanavond op tv: start Vuelta, slot I Want Your Song & Hotel Portofino

Vanavond op tv: start Vuelta, slot I Want Your Song & Hotel Portofino
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 19 augustus

Kijktip :

In Utrecht gaat vanavond de Vuelta a España van start en dat kun je live volgen op NPO1. SBS6 zendt de laatste aflevering van I Want Your Song uit en op NPO2 gaat de dramaserie Hotel Portofino van start. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 19 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: start Vuelta a España

NPO 1
18:20 uur

Vanavond is het zover: de derde grote wielerronde van het jaar, de Vuelta a España, gaat van start in Utrecht. De 23 ploegen presenteren zich in Nederland in de eerste ploegentijdrit in een grote ronde sinds 2019. De etappe is vanaf 18.20 uur live te zien op NPO 1.

Thriller: Captain Phillips

NET 5
20:30 uur

Net5 zendt vrijdagavond de zenuwslopende thriller Captain Phillips, met Tom Hanks uit

Verhaal
De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar om zijn bemanning te redden.

Filmdrama: Walk the Line

Paramount Network
20:30 uur

Walk the line, de veelgeprezen film over het verhaal van muzieklegende Johnny Cash is vrijdagavond wederom op tv te zien en blijft de moeite waard. Deze keer zendt Spike de biopic uit.

Verhaal
De muziek van Johnny Cash veranderde de wereld en de man groeide uit tot een waar icoon. Maar Cash werd niet geboren als countrylegende. Eerst plukte hij katoen, hij ging als verkoper van deur tot deur en hij zat bij de luchtmacht. Wanneer hij de Sun Studios in Memphis binnenstapt, verandert zijn leven voorgoed. Zijn unieke stem maakt van hem een ster. Hij tourt door Amerika met legendarische namen als Elvis Presley, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis. Maar op het hoogtepunt van zijn roem dreigt de ster ten onder te gaan aan zijn destructieve levensstijl en drugsverslaving.

I Want Your Song: Nick & Simon

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van het muzikale programma I Want Your Song te zien op SBS6. Nog één keer ontvangt presentator Snelle een beroemde Nederlandse artiest, op zoek naar zijn, haar of hun volgende grote hit. Dit keer zijn Nick & Simon te gast.

Slot: Muziekfeest op het Plein

NPO 1
21:31 uur

De zomer loopt langzaam op zijn einde en vanavond is de laatste aflevering van Muziekfeest op het Plein te zien op NPO 1. Het zomerse muziekspektakel was dit jaar terug van weggeweest na twee coronajaren.

Start: Hotel Portofino

NPO 2
23:05 uur

Vanaf vanavond is de historische dramaserie Hotel Portofino te zien op NPO 2. Deze gloednieuwe serie was begin dit jaar voor het eerst te zien op de Britse televisie en gaat nu in première in Nederland.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV