Legendarische Franse comedy Playtime woensdag te zien op Canvas

Legendarische Franse comedy Playtime woensdag te zien op Canvas
Meesterwerk van Jacques Tati

Kijktip :

Hoeveel mensen kennen de Franse acteur/regisseur Jacques Tati en zijn beroemde personages Monsieur Hulot vandaag de dag nog? Niet al te veel, waarschijnlijk. Des te beter dus dat de legendarische comedy Playtime woensdag te bewonderen is op Canvas, dat ons al de hele zomer trakteert op kwaliteitsfilms. Gaat dat zien!

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Playtime is het derde deel uit de Monsieur Hulot-serie van Jacques Tati, na Les vacances de Monsieur Hulot (1953) en Mon oncle (1958). Monsieur Hulot moet in Parijs een Amerikaan ontmoeten, maar hij raakt verdwaald tussen de moderne architectuur. Als hij bij een groep Amerikaanse toeristen belandt, besluit hij met hen door de stad te trekken. En dat levert tal van bijzondere situaties op.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Monsieur Hulot is net als The Tramp van Charlie Chaplin een vrijwel zwijgend personage, die door zijn klunzigheid in tal van grappige situaties belandt. Tati geeft Hulot een bijzonder loopje en een grappige lichaamstaal mee, waardoor de man een onweerstaanbare charme heeft. In Playtime heeft Tati bovendien een zeer indrukwekkende set gecreëerd, met tal van details waardoor je de film meerdere keren kunt bekijken en telkens nieuwe dingen kunt ontdekken. Playtime heeft niet de vaart en grofheid van moderne comedy's, maar is juist subtiel en verfijnd.

Playtime (1967) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is woensdag 24 augustus om 22.10 uur te zien op Canvas. Genre: comedy. Speelduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV