Nieuw programma Langs de Kust gaat zaterdag van start op NPO 2

Nieuw programma Langs de Kust gaat zaterdag van start op NPO 2
Een reis langs de Nederlandse kustlijn

Kijktip :

In het nieuwe programma Langs de Kust onderzoeken presentator Huub Stapel en schrijver Martin Hendriksma welke rol de Nederlandse kust speelt in ons leven en ontmoeten ze mensen die aan deze eeuwige vloedlijn wonen. De mannen volgen de kust van het Zwin in Zeeland tot aan de Eemsmonding in Noord-Groningen.

Langs de Kust gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Brakwatergebied
Huub en Martin starten aan de Zeeuwse kust, in het Verdronken Land van Saeftinge. Ze struinen door dit wonderbaarlijke gebied: een wirwar aan slikken, schorren en kreken, het grootste brakwatergebied van Europa. Net naast de laatste duindoorbreking staat de laatste grenspaal. Hier kan hun tocht echt beginnen. Ze nemen de Westerschelde Ferry en steken de Schelde over.

Michiel de Ruyter
Bij het standbeeld van zijn illustere voorvader ontmoet Huub de achter-achter-…-achter-kleinzoon (x10) van Michiel de Ruyter. Ook heeft Huub een indrukwekkende ontmoeting met de 90-jarige Kees Pouwelse. Als kind was hij getuige van de verschillende geallieerde bombardementen op zijn kustdorp. Hierbij verloor hij zijn huis en enkele familieleden.

Het nieuwe programma Langs de Kust is vanaf zaterdag 27 augustus wekelijks rond 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Langs de Kust terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's