IJzersterke misdaadthriller Drive donderdag 1 september te zien op FOX

IJzersterke misdaadthriller Drive donderdag 1 september te zien op FOX
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Topacteur Ryan Gosling laveert in zijn indrukwekkende carrière constant tussen grote blockbusters (zoals onlangs met The Gray Man) en kleinere art house-films. Hoewel Drive in die laatste categorie valt, is het ook een Hollywoodthriller van sublieme kwaliteit. Je ziet 'm donderdag op FOX en je kunt Drive streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal FOX te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Driver is een stille stuntcoureur in Hollywood, die bijverdient als bestuurder van vluchtauto's in het criminele circuit. Hij wordt verliefd op zijn mooie buurvrouw Irene, een jonge moeder die wordt meegesleept in de onderwereldpraktijken van haar man, de ex-gedetineerde Standard. Wanneer een klus gruwelijk fout gaat, doet Driver wat hij kan om Irene en haar zoontje te redden. De misdaadthriller Drive is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Sallis.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De zeer gestileerde thriller Drive werd door filmcritici met luid gejuich ontvangen. Regisseur Nicolas Winding Refn leek hiermee het genre van de neo-noir eigenhandig nieuw leven in te blazen. Helaas bleef het grote publiek weg, maar inmiddels is Drive uitgegroeid tot een cultfilm met een grote schare fans. Ryan Gosling zet één van zijn beste rollen neer als de mysterieuze Driver, wiens motieven en verleden nergens helemaal duidelijk worden. De fenomenale cinematografie (een waanzinnig spel met licht), fascinerende muziek van Cliff Martinez en geweldige cast maken het helemaal af.

Cast
Naast Ryan Gosling (The Gray Man) en Carey Mulligan (Promising Young Woman) zijn ook Bryan Cranston (Trumbo), Albert Brooks (A Most Violent Year), Oscar Isaac (Dune) en Christina Hendricks (Toy Story 4) te zien in Drive. Deze film is geregisseerd door Nicolas Winding Refn.

Drive (2011) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is donderdag 1 september om 21.00 uur te zien op FOX. Genre: actie, misdaad, thriller. Speelduur: 100 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's