Vanavond op tv: nieuw seizoen De Avondshow met Arjen Lubach, decoreren in Chateau Meiland

Vanavond op tv: nieuw seizoen De Avondshow met Arjen Lubach, decoreren in Chateau Meiland
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 5 september

Kijktip :

Vanavond begint een nieuw seizoen van De Avondshow met Arjen Lubach op NPO 1. Verder onder meer een nieuwe aflevering van Chateau Meiland, waarin de Meilandjes aan het decoreren slaan in hun nieuwe huizen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 5 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Andere Tijden Special: paters in Afrika

NPO 2
20:25 uur

Het was ooit de trots van menig katholiek gezin: een kind dat het tot missionaris schopte. Maar veel van die kinderen – net de tienerjaren ontgroeid – hadden geen idee waar ze aan begonnen. De missie bleek niet zelden een ware beproeving voor hun geloof. In deze Andere Tijden Special duikt Astrid Sy in de geschiedenis van de missionarissen. Een aantal van hen vertelt over hoe het begon, hun leven in dienst van God en de medemens, hoe ze naar Afrika gingen om 'mensen te helpen' en hoe de botsing van culturen hun kijk op het leven veranderde.

Chateau Meiland: decoreren in nieuwe huizen

SBS 6
20:30 uur

Vorige week maandag ging het nieuwe seizoen van Chateau Meiland van start op de manier zoals we dat van de Meilandjes kennen: chaotisch, maar ook vol humor. De lijn wordt deze week doorgezet in alweer het zevende seizoen van de zeer populaire realityserie. De familie Meiland is weer druk aan het decoreren in de nieuwe huizen. Maxime en Leroy gaan in hun nieuwe stulpje voor bohemian Ibiza style, terwijl Martien en Montana in het nieuwe huis druk in de weer zijn met een bloemen en vogelbehang.

Down the Road: het Thaise nachtleven

Eén
20:35 uur

Vorige week maakten we kennis met het nieuwste reisgezelschap in Down the Road. In deze tweede aflevering waagt het reisgezelschap zich aan een mooie fietstocht door de natuur - maar die is voor Ellen van korte duur, want haar fiets begeeft het. De groep gaat ook een waterval beklimmen. Voor de één is dit een heerlijk verkoelende activiteit, voor de ander een moeilijke opdracht. En daarna wacht het Thaise nachtleven...

Terug: De Avondshow met Arjen Lubach

NPO 1
22:20 uur

Vanavond begint het nieuwe seizoen van De Avondshow met Arjen Lubach, het satirische nieuwsprogramma waarmee Lubach dit voorjaar grote successen boekte. Elke maandag tot en met donderdag duikt Lubach via de waan van de dag langs inspirerende gasten tot op de bodem van het nieuws. Iedereen wil altijd van de waan van de dag naar verdieping. Arjen heeft juist extra veel zin in de waan van de dag.

De Kennis van Nu Special: forensisch onderzoek

NPO 2
22:20 uur

Niet alleen mensen maar ook planten, insecten en dierenharen kunnen moordenaars verraden. Een team van biologen onderzoekt bij het Nederlands Forensisch Instituut sporen afkomstig van andere levensvormen dan de mens. We volgen hun werk in deze special van De Kennis van Nu. Die levensvorm kan van alles zijn: bacteriën, stuifmeel, kiezelwieren, een berkenzaadje of een haar van een kat. Het zijn allemaal groene, stille getuigen.

Actuele video's

Meer actuele video's