Recensie: Fall is een bloedstollende vrije val met een dolk in je rug

Recensie: Fall is een bloedstollende vrije val met een dolk in je rug
Thriller met Grace Caroline Currey, Virginia Gardner en Jeffrey Dean Morgan

Film :

Sinds 1 september draait de film Fall in de Nederlandse bioscopen. Heb je last van hoogtevrees, ga dan niet naar deze film. Erger je je snel aan domme beslissingen, ga dan ook niet. Als je toch beslist om deze thriller met horrorelementen in de bios te bekijken geniet je met weinig verwachtingen het meest. Lees hier de filmrecensie van Fall.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Zeshonderd meter hoog
Na een groot verlies besluiten de beste vriendinnen Becky en Hunter een afgelegen en verlaten radiotoren van zeshonderd meter hoog te beklimmen, om de as van de overleden echtgenoot van Becky te verstrooien. Wanneer delen van de gammele lader afbreken zitten de vriendinnen echer als ratten in de val.

Actrice Virginia Gardner (Hunter) in de film 'Fall'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,3

Fall heeft in eerste instantie weinig om het lijf, met een makkelijk verhaal waarin twee vriendinnen het briljante idee hebben om de reusachtige, roestige TV-toren B-67 van zeshonderd meter hoog te beklimmen. Zonder dat je het doorhebt wordt de spanning toch groter als de eerste treden van de ladder onder ons verdwijnen. Fall heeft een ijzersterke plottwist tegen het einde van de film die niemand ziet aankomen, en weet dan ook te verrassen. Deze productie is bijzonder geschikt voor het grote witte doek, al zijn de special effects niet altijd raak. Toch zal menig kijker het dun in de broek doen en weet de film ook dankzij de fijne cast (Grace Caroline Currey en Virginia Gardner) soms bloedstollend spannend te worden. Drie sterren.

Cast
Naast Grace Caroline Currey (Shazam! Fury of the Gods) en Virginia Gardner (Halloween) zijn ook Jeffrey Dean Morgan (The Unholy) en Mason Gooding (Scream) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Scott Mann (Final Score).

Vanaf 1 september 2022 is de film Fall te zien in de bioscopen. Genre: thriller. Tijdsduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's