Nieuw programma Over Leven begint woensdag met astronaut André Kuipers

Nieuw programma Over Leven begint woensdag met astronaut André Kuipers
Wat maakt het leven de moeite waard?

Kijktip :

In het nieuwe programma Over Leven praat Coen Verbraak met uiteenlopende gasten over wat het leven - ondanks alles - de moeite waard maakt. De gesprekken zijn vanaf woensdag 7 september wekelijks te zien op NPO 2.

Over Leven gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Cadeau
We hebben het leven allemaal cadeau gekregen. Ongevraagd. En zonder dat er een gebruiksaanwijzing bij zat. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leven? Heeft het leven zin? Of is dat onzin? Is een mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk? Hoe ga je om met tegenslag? Waar put je troost uit als het tegenzit? In de eerste aflevering is astronaut en ambassadeur van de aarde André Kuipers te gast.

Kwetsbaar
Kuipers studeerde geneeskunde, maar de fascinatie voor het heelal was al heel vroeg aanwezig. Na jaren van training vloog hij in 2004 voor het eerst naar het ISS, het permanent bewoonde internationale ruimtestation. In 2011 verbleef hij er 193 dagen voor missie PromISSe, de langste ruimtevaartmissie tot dan toe. Toen hij de aarde vanuit de ruimte zag, realiseerde hij zich pas goed hoe klein en kwetsbaar de aarde is.

Het nieuwe programma Over Leven is vanaf woensdag 7 september wekelijks rond 21.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Over Leven terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's