Documentaire The Queen: een leven lang op de troon zondag te zien op Net5

Documentaire The Queen: een leven lang op de troon zondag te zien op Net5
Eerbetoon aan Queen Elizabeth II

Kijktip :

Ter nagedachtenis aan Queen Elizabeth II zendt Net5 zondag (11 september) de documentaire The Queen: een leven lang op de troon uit. De Britse koningin overleed donderdag 8 september op 96-jarige leeftijd in haar Schotse kasteel Balmoral. The Queen: een leven lang op de troon vertelt het indrukwekkende levensverhaal van de iconische en langst regerende vorstin van het Verenigd Koninkrijk en staat stil bij de grote uitdagingen die op haar pad kwamen.

The Queen: een leven lang op de troon gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Philip
Zeventig jaar lang vormde koningin Elizabeth een stabiele factor in een maatschappij die veel veranderingen doormaakte. Ook in haar privéleven stond de koningin vaak voor moeilijke dilemma's. Prins Philip was haar steun en toeverlaat. Alleen werd hij niet met open armen ontvangen door de koninklijke familie. De twee waren zo verliefd op elkaar dat het ze niet weerhield om te trouwen. De bijzondere liefdesband tussen deze twee wordt uitgebreid besproken.

Lees verder onder de video's.

Schandalen
Royaltyverslaggever Sam Hoevenaar vertelt over de uitdagingen die koningin Elizabeth voor haar kiezen kreeg en hoe ze haar verschillende rollen combineerde. Correspondent Lia van Bekhoven vertelt hoe de koningin over Camilla dacht. Ze zag haar als de vrouw die het huwelijk van haar oudste zoon opgeblazen had. De laatste jaren was Camilla bij alle belangrijke momenten en is nu, met goedkeuring van Elizabeth, als vrouw van koning Charles, koningin-gemalin. Ook wordt in deze documentaire teruggeblikt op de schandalen van prins Andrew en het vertrek van prins Harry en Meghan.

De documentaire The Queen: een leven lang op de troon is zondag 11 september om 21.35 uur te zien op Net5. Na afloop kun je de docu The Queen: een leven lang op de troon terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV