Nieuw programma Poldermocro's vanaf dinsdag te zien op NPO 3

Nieuw programma Poldermocro's vanaf dinsdag te zien op NPO 3
Nederlandse Marokkanen op reis door vaderland

Kijktip :

Je kunt de Marokkaan wel uit Nederland halen, maar haal je Nederland ook uit de Marokkaan? Met die vraag worden Aziz, Yasmine, Meryam, Yasmine, Tarik en Ayoub, zes jonge uitgesproken en totaal verschillende Marokkaanse Nederlanders geconfronteerd in het geboorteland van hun ouders. We volgen hun bijzondere reis in het nieuwe programma Poldermocro's.

Poldermocro's gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Ander daglicht
Het programma laat zien dat de dubbele nationaliteit voor veel jonge Marokkanen een zegen én een vloek is. Waar hoor je bij? En is het maken van die keuze wel nodig? Ze reizen af naar Marokko, maar deze keer zien ze het vaderland van hun familie in een totaal ander daglicht. Het bekende terrein wordt ingeruild voor een kennismaking met het échte Marokko voor een zoektocht naar hun echte identiteit.

Emoties
Ongezouten meningen, bezoeken aan diverse Marokkaanse tradities, ontmoetingen met locals en gesprekken over taboes zorgen voor de nodige emoties in de groep. De spanning loopt meermaals flink op als blijkt dat deze groep van (ogenschijnlijk) gelijkgestemden allesbehalve identiek over deze plekken, tradities en ervaringen denkt. De onderlinge verschillen blijken enorm.

Het nieuwe programma Poldermocro's is vanaf dinsdag 13 september wekelijks rond 22.00 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Poldermocro's terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's