Documentaire Elizabeth: The Unseen Queen zondag 18 september te zien op NPO 1

Documentaire Elizabeth: The Unseen Queen zondag 18 september te zien op NPO 1
Bijzondere docu dag voor uitvaart herhaald

Kijktip :

In juni was de bijzondere documentaire Elizabeth: The Unseen Queen al op televisie te zien, ter gelegenheid van het zeventigjarig jubileum van Queen Elizabeth II op de Britse troon. Zondag 18 september wordt de documentaire herhaald op NPO 1, dit keer vanwege het overlijden de koningin - en dag voor de uitvaart.

Elizabeth: The Unseen Queen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Uniek
Elizabeth: The Unseen Queen werd speciaal gemaakt voor het jubileum van Queen Elizabeth op de Britse troon. De makers kregen toestemming om door vierhonderd privéfilms van de koningin te struinen en brachten zo haar jonge jaren in beeld. Vanaf de kinderwagen tot en met haar kroning. De grote verzameling privébeelden maakt deze documentaire uniek.

Lees verder onder de video's.

Balmoral
Zo is een jonge Elizabeth te zien met haar zus prinses Margaret op landgoed Balmoral in Schotland. Ook zijn er beelden samen met haar ouders op een oorlogsschip in 1947. Die beelden zijn gemaakt door Elizabeth zelf, haar man prins Philip en haar eigen ouders. Bijzonder zijn dan ook de kleurenbeelden van haar vader, koning George VI die tot aan zijn dood in 1952 regeerde.

De documentaire Elizabeth: The Unseen Queen is zondag 18 september om 20.20 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de docu Elizabeth: The Unseen Queen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV