Vanavond op tv: Ilja Gort en Karsu in Evenblij maakt vrienden, nieuw programma Electric Avenue

Vanavond op tv: Ilja Gort en Karsu in Evenblij maakt vrienden, nieuw programma Electric Avenue
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 16 september

Kijktip :

Vanavond gaat Frank Evenblij in Evenblij maakt vrienden op pad met Ilja Gort en Karsu. Verder onder meer het nieuwe programma Electric Avenue. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 16 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Electric Avenue

NPO 3
20:25 uur

In de nieuwe reportageserie Electric Avenue onderzoeken Charisa Chotoe, Danny Ghosen en Nicolaas Veul de invloed van moderne technologieën op onze levens. Ooit hadden we dromen en idealen over het nieuwe digitale tijdperk dat ons verlossing zou bieden. Nu de wereld steeds sneller lijkt te veranderen, onderzoeken de makers die beloftes. In de eerste aflevering laat Chotoe zien hoe technologie de gayscene verandert.

Docu: Catching a Killer - A Diary from the Grave

NPO 3
21:05 uur

Vanavond is op NPO 3 de bloedstollende misdaaddocumentaire Catching a Killer - A Diary from the Grave te zien - een nieuw hoofdstuk in de serie CRIMEDOCS. In 2015 wordt de gepensioneerde leraar Peter Farquhar dood aangetroffen in zijn huis in een klein Engels dorp. Zijn dood is onverwacht, maar er is geen reden voor de politie om aan te nemen dat het gaat om een misdrijf. Als zijn buurvouw Ann Moore-Martin anderhalf jaar later onder verdachte omstandigheden sterft, heropent de politie het onderzoek.

Evenblij maakt vrienden: Ilja Gort en Karsu

NPO 1
21:25 uur

In Evenblij maakt vrienden ontmoet presentator Frank Evenblij à la Ivo Niehe en Peter van der Vorst binnen- en buitenlandse sterren. De tweede aflevering van het nieuwe seizoen brengt hem naar de beroemde wijnboer Ilja Gort en zangeres Karsu. Zangeres en pianiste Karsu Dönmez wou als kind al de wereld veroveren. Evenblij reist met haar mee naar Istanbul, waar ze een megaster is en nauwelijks over straat kan. En hij reist naar Ilja Gort, de bekende schrijver, tv-maker, reclamemaker en vooral wijnboer in de Bordeaux.

Historisch bewijs: de vlag van Willem Barentsz

NPO 2
22:20 uur

In het programma Historisch bewijs doet een team onderzoek naar de authenticiteit en het belang van diverse historische voorwerpen. Deze week een spectaculair stuk uit de Nederlandse geschiedenis: de vlag van Willem Barentsz. In het Rijksmuseum in Amsterdam en in een Noors museum zouden stukjes liggen van de vlag van het schip waarmee Willem Barentsz in 1596 een doorgang naar het oosten probeerde te vinden. Maar is dit echt zo en horen de stukjes bij elkaar?

Actiefilm: Looper

Eén
22:50 uur

Op België Eén is vanavond de spectaculaire actiefilm Looper te zien. Joe verdient zijn geld als Looper, een huurmoordenaar wiens slachtoffers vanuit de toekomst naar het heden worden gestuurd via illegaal tijdreizen. Joe leidt een prima leven, maar weet dat hier vroeg of laat een einde aan zal komen. Op die kwade dag moet hij namelijk de toekomstige versie van zichzelf doden. Wanneer het zover is, overtreedt Joe de enige regel waar Loopers zich aan moeten houden: laat je doelwit nooit ontsnappen.

Actuele video's

Meer actuele video's