Vanavond op tv: vakantie naar Turkije in Steenrijk, straatarm, docu The Daughter Tree

Vanavond op tv: vakantie naar Turkije in Steenrijk, straatarm, docu The Daughter Tree
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 21 september

Kijktip :

Vanavond zien we in Steenrijk, straatarm hoe een arm gezin op vakantie mag naar een luxe vakantievilla in Turkije. Verder onder meer de mooie documentaire The Daughter Tree. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 21 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

I Can See Your Voice: Miljuschka Witzenhausen

RTL 4
20:30 uur

De kijkcijfers van I Can See Your Voice zijn dit seizoen waarschijnlijk nog niet naar wens van de hoge heren van RTL 4. In de zoektocht naar geschikte gasten is zelfs het criterium dat je moet kunnen zingen overboord gegooid: deze week is Miljuschka Witzenhausen gastpanellid. Aangezien Witzenhausen de kijkers dus geen pijn wil doen met haar zang-'kunsten', wordt het duet vanavond gezongen door panellid Edsilia Rombley.

Steenrijk, straatarm: villa in Turkije

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Steenrijk, straatarm mag een arm gezien een weekje vertoeven aan de Turkse Rivièra, want daar hebben de ondernemende powervrouwen Christie en Ferrah een mooi stulpje in hun bezit. Andersom zullen zij een week moeten rondkomen van 110 euro. Ferrah heeft Turkse roots en bezit een schitterende villa in het chique deel van Izmir. De dames zijn actief in crypto, vastgoed en coaching en zijn daar erg succesvol in.

Actiefilm: The Transporter

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de actiefilm The Transporter te zien. Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes zonder vragen te stellen over de inhoud. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.

Docu: The Daughter Tree

Canvas
22:45 uur

Elke twaalf seconden wordt er in India een meisje geaborteerd, wat ertoe heeft geleid dat sommige dorpen bestaan uit een volledig mannelijke bevolking. In de documentaire The Daughter Tree worden twee dorpen onder de loep genomen. Deze documentaire van Rama Rau gaat over ongeboren leven, meer bepaald over de strijd van de Indiase vroedvrouw Neelam Bala tegen abortussen op vrouwelijke foetussen en de patriarchale cultuur die daaraan ten grondslag ligt, met name dat mannelijke baby’s meer gewenst zijn dan vrouwelijke.

Docu: Wend je lichaam naar de zon

NPO 2
22:50 uur

De documentaire Wend je lichaam naar de zon is een ontroerend liefdesverhaal over een vader, die tegelijk met vijf miljoen lotgenoten wordt onderworpen aan de macht van twee dictators: Adolf Hitler en Jozef Stalin. Zijn dochter, Sana Valiulina, doet een ultieme poging haar ondoorgrondelijke vader, inmiddels overleden, te begrijpen. Sana’s vader behoort tot de vijf miljoen Russische krijgsgevangenen van de nazi’s. Het merendeel sterft tijdens hun gevangenschap van uitputting en honger; de overlevenden worden na terugkomst door Stalin als verraders beschouwd en naar de goelag gestuurd.

Actuele video's

Meer actuele video's