Recensie: A Jazzman's Blues is geromantiseerd beeld van verhard rascisme

Recensie: A Jazzman's Blues is geromantiseerd beeld van verhard rascisme
Film van Tyler Perry

Film :

Vanaf 23 september staat de film A Jazzman's Blues op Netflix. Tyler Perry komt terug als regisseur, opnieuw in een serieus drama waar verschillende diepere lagen in zitten. Lees hier de recensie van A Jazzman's Blues.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het diepe Zuiden
In dit meeslepende drama over volwassen worden beleeft een jong stel een verboden romance in het Diepe Amerikaanse Zuiden van de jaren 40.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 6,3

Tyler Perry zet het verhaal van Jazzman's Blues verrassend sfeervol neer, want in essensie gaat het natuurlijk over een vreselijk racistische moord in roerige Amerikaanse tijden. Perry maakt van het geheel een romantische vertelling van de tijd, en dat werkt over het algemeen best goed maar werkt af en toe ook best averechts. Af en toe maakt Perry keuzes en zijn vertelling die teleurstellend zijn: zo zijn er onderwerpen die we graag verder uitgewerkt hadden willen zien. Het is allemaal toch wel iets te veel geromantiseerd. 3 sterren.

Cast
Naast Joshua Boone (Fan Girl) en Amirah Vann (Underground) spelen ook Ryan Eggold (BlacKkKlansman), Milauna Jackson (American Skin) en Austin Scott (The Pursuit of Happyness) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tyler Perry (A Fall From Grace).

Vanaf 23 september 2022 is Jazzman's Blues te kijken op Netflix. Genre: drama, romantiek. Tijdsduur: 127 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV