OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in oktober 2022

OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in oktober 2022
Met onder meer The White Lotus en Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities

Kijktip :

Het begint langzamerhand weer koud te worden in Nederland en dat betekent dat de open haard weer aan kan en - om de energierekening wat te sparen - een warme deken over de benen op de bank gaat. Een film of serie hoort daar vanzelfsprekend ook bij. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Batman (1 oktober)

Videoland

Bron: Warner Bros.
Op negenjarige leeftijd is Bruce Wayne getuige van de brute moord op zijn welgestelde ouders. Volkomen uit het veld geslagen zweert hij zijn hele leven in dienst te stellen tegen het kwaad. Overdag is hij een excentrieke miljonair, maar zodra de duisternis invalt verandert hij in Batman en gaat hij op pad om te waken over de inwoners van Gotham. Lees hier waar je Batman kunt kijken.

Naast Batman zijn ook Batman Returns, Batman & Robin en Batman Forever te zien bij Videoland.

The Greatest Beer Run Ever (1 oktober)

Apple TV+

Bron: Apple TV
Het verhaal volgt een jongeman, John Donohue genaamd, die in het jaar 1967 besluit New York te verlaten. Hij probeert zijn jeugdvrienden, die dienstreizen in Vietnam, op te sporen om bier te brengen. Hij gaat hiervoor tot het uiterste. Lees hier waar je vanaf 1 oktober The Greatest Beer Run Ever kunt kijken.

Johan - Logisch is anders, S1 (2 oktober)

Videoland

Johan: logisch is anders draait om de ups en downs van de legendarische Nederlandse voetballer Johan Cruijff, op het veld en in zijn persoonlijke leven. Bekijk hier waar je Johan - Logisch is anders kunt streamen.

FIVE LIVE, S1 (3 oktober)

Videoland

Bron: Videoland
In de komische serie FIVE LIVE krijgen we een kijkje achter de schermen bij een fictieve talkshow. We volgen de redactie en de hosts: Sara Bannink en Roderik van Zuylen - sinds vier jaar gescheiden. Sara en Roderik presenteren elke vrijdag de goedbekeken talkshow Five Live op de commerciële zender Five. Bekijk hier waar je FIVE LIVE kunt streamen.

Matched by Mom (4 oktober)

Videoland

Bron: Videoland
Wanneer je toe bent aan de perfecte match en het je zelf niet lukt diegene te vinden, dan kun je altijd nog de hulp van je moeder inschakelen bij het vinden van een nieuwe partner. Dat is precies wat in ‘Matched by Mom’ gebeurt. Vier moeders reizen met hun zoons af naar Portugal om vanuit een luxe villa op zoek te gaan naar hun ideale schoondochter. Presentator Edson da Graça helpt de duo’s erbij. Bekijk hier waar je vanaf 4 oktober Matched by Mom kunt kijken.

Mr. Harrigan's Phone (5 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Als Mr. Harrigan opeens overlijdt, ontdekt Craig dat de dood niet het einde is van alles. Het is namelijk zo dat hij nog steeds kan communiceren met Mr. Harrigan via de iPhone die met hem is begraven. Lees hier waar je vanaf 5 oktober Mr. Harrigan's Phone kunt kijken.

The Bear (5 oktober)

Disney+

Bron: Disney Plus
We volgen Carmen “Carmy” Berzatto, een jonge kok die uit de wereld van 'fine dining' komt. Na een hartverscheurend overlijden binnen zijn familie keert hij terug naar zijn geboortestad Chicago om het familiebedrijf, een sandwichwinkel, te runnen: 'The Original Beef of Chicagoland'. Bekijk hier waar je vanaf 5 oktober The Bear kunt streamen.

De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis (5 oktober)

Bioscoop

Bron: Just Entertainment
In deze gloednieuwe muzikale familiefilm krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. De schurken Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Is Pakjesavond in gevaar? Lees hier waar je de film De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis kunt kijken.

Misfit: The Switch (5 oktober)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
Noah (Stefania) maakt The Switch van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school? Lees hier waar je de film Misfit: The Switch kunt kijken.

Boiling Point (6 oktober)

Bioscoop

Bron: Paradiso Entertainment
Het verhaal speelt zich af op een avond in een Londense bistro in het hogere segment, in de keuken. Met nog maar enkele minuten te gaan voordat er een zeer grote drukte is, dreigen de problemen die zich binnen de keukenbrigade hebben opgebouwd al te escaleren. De film is geschoten in één shot. Met hoofdrollen voor Stephen Graham en Vinette Robinson. Lees hier waar je de film Boiling Point kunt kijken.

Luckiest Girl Alive (7 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Een vrouw uit New York lijkt de touwtjes in handen te hebben, maar als ze een groot trauma uit haar verleden moet confronteren valt haar zorgvuldig opgebouwde leven uit elkaar. Lees hier waar je vanaf 7 oktober Luckiest Girl Alive kunt kijken.

The Midnight Club, S1 (7 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Een groep van vijf terminaal zieke patiënten in het Brightcliffe Hospice komt iedere nacht om middernacht samen om elkaar griezelverhalen te vertellen. Bekijk hier waar je vanaf 7 oktober The Midnight Club kunt streamen.

Werewolf by Night (7 oktober)

Disney+

Bron: Disney Plus
Op een donkere en sombere nacht komt een geheime groep van monsterjagers bijeen na de dood van hun leider. In een vreemde en macabere herdenking van het leven van de leider, worden de aanwezigen gedwongen tot een mysterieuze en dodelijke strijd om een krachtig relikwie. Door de jacht zullen ze uiteindelijk oog in oog komen te staan met een gevaarlijk monster. Lees hier waar je vanaf 7 oktober Werewolf by Night kunt kijken.

Pennyworth: The Origin of Batman's Butler, S3 (7 oktober)

HBO Max

Londen, de jaren 60. Alfred Pennyworth is een voormalige Britse SAS-soldaat die onlangs de strijdkrachten heeft verlaten en een beveiligingsbedrijf begint. Het bureau trekt de aandacht van een jonge Amerikaanse miljardair genaamd Thomas Wayne. Bekijk hier waar je Pennyworth: The Origin of Batman's Butler kunt streamen.

AJAX: Parels van Amsterdam (7 oktober)

Prime Video

Bron: Prime Video
De bij de Amsterdamse club opgeleide spelers Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief en van nabij met camera’s gevolgd. Zowel op de club als daarbuiten. Lees hier waar je vanaf 7 oktober AJAX: Parels van Amsterdam kunt kijken.

Catherine Called Birdy (7 oktober)

Prime Video

Bron: Prime Video
Een 14-jarig meisje in middeleeuws Engeland navigeert door het leven en ontwijkt potentiële minnaars die haar vader in gedachten heeft. Lees hier waar je vanaf 7 oktober Catherine Called Birdy kunt kijken.

Agent Hamilton, S2 (8 oktober)

NPO Plus

Agent Carl Hamilton vertrok naar de Verenigde Staten voor een training bij de Navy SEALs, een speciale eenheid binnen de Amerikaanse marine. Nu keert hij als dubbelagent terug naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. Bekijk hier waar je vanaf 8 oktober Agent Hamilton kunt streamen.

Bad Boys for Life (10 oktober)

Videoland

Bron: Videoland
In deze film zien we hoe de Miami PD het elite AMMO-team proberen om Armando Armas, hoofd van een drugskartel, neer te halen. Armando is een koelbloedige moordenaar met een wrede, treurende aard. Hij is toegewijd aan het werk van het kartel en wordt door zijn moeder gestuurd om Mike Lowery te vermoorden. Lees hier waar je Bad Boys for Life kunt kijken.

Avenue 5, S2 (11 oktober)

HBO Max

Ruim 40 jaar in de toekomst navigeren ruimtekapitein Ryan Clark en de bemanning van het luxe ruimtecruiseschip Avenue 5 door ontevreden passagiers en onverwachte gebeurtenissen na technische problemen aan boord. Bekijk hier waar je Avenue 5 kunt streamen.

Zee van Tijd (13 oktober)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Alle vlaggen wapperen de goede kant op want dit gaat in de bioscoop misschien wel eens de Kerst van 2022 halen. Prachtig Nederlands drama over een jong gezin die hun kind verliezen tijdens een reis op een zeilboot op zee. Met Reinout en Gijs Scholten van Aschat en Sallie Harmsen in de hoofdrol. Hoe sterk is de liefde nog als alles wegvalt? Lees hier waar je de film Zee van Tijd kunt kijken.

Halloween Ends (13 oktober)

Bioscoop

Michael Myers in de horrorfilm 'Halloween Ends'
Eindelijk is het dan zover! De grote strijd komt tot een enorme climax als Laurie Strode en seriemoordenaar Michael Myers elkaar de hersens inslaan op leven en dood. Thriller en horror en de trilogie gaat tot een einde komen, waarschijnlijk. Hakken en zagen met Jamie Lee Curtis nog steeds in topvorm. Lees hier waar je de film Halloween Ends kunt kijken.

The Woman King (13 oktober)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Het verhaal van de Agojie, de volledig vrouwelijke eenheid van krijgers die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey in de jaren 1800 beschermde met vaardigheden en een felheid zoals de wereld nog nooit heeft gezien. En dan generaal Nanisca terwijl ze de volgende generatie rekruten traint en klaarmaakt voor de zware strijd tegen een vijand die vastbesloten is hun manier van leven te vernietigen. Met de ijzersterke actrice Viola Davis en John Boyega in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Woman King kunt kijken.

Good Luck to You, Leo Grande (13 oktober)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
De weduwe Nancy Stokes is een gepensioneerde schooljuf en verlangt naar avontuur in haar leven. Maar meer nog heeft ze zin in seks en contact met iemand. Om zich van echt goede seks te verzekeren neemt ze contact op met de escort Leo Grande. Typische Britse komedie en drama met Emma Thompson en Daryl McCormack. Lees hier waar je de film Good Luck to You, Leo Grande kunt kijken.

The Curse of Bridge Hollow (14 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Een jong meisje laat per ongeluk een oude en ondeugende geest vrij op Halloween. Hierdoor komen er allerlei versieringen tot leven en richten grote schade aan. Om de stad te redden, moet ze nu samenwerken met de laatste persoon die ze om hulp zou willen vragen: haar sceptische vader. Lees hier waar je vanaf 14 oktober The Curse of Bridge Hollow kunt kijken.

Rosaline (14 oktober)

Disney+

Bron: Disney Plus
Een komische hervertelling van Shakespeare's 'Romeo and Juliet', verteld vanuit het oogpunt van Romeo's gedumpte ex, Rosaline, de vrouw van wie Romeo zegt te houden voordat hij voor Julia valt. Lees hier waar je vanaf 14 oktober Rosaline kunt kijken.

Jackass Forever (14 oktober)

Prime Video

Bron: Prime Video
De mannen van Jackass zijn terug! Ze zijn misschien wel ouder, maar niet heel veel wijzer. De cast van 'Jackass 4', die ook wel de titel 'Jackass Forever' draagt, bestaat voor een groot deel uit de originele ploeg. Lees hier waar je Jackass Forever kunt kijken.

The Vow, S2 (18 oktober)

HBO Max

De reeks geeft een inkijk in de organisatie NXIVM, die volop in het nieuws kwam wegens beschuldigingen van afpersing. Keith Raniere, de oprichter van de groep, werd onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 jaar, wegens onder meer afpersing en vrouwenhandel. Bekijk hier waar je The Vow kunt streamen.

The School for Good and Evil (19 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Sophie, blond en mooi, droomt ervan om daarheen te gaan en lang en gelukkig te leven als een prinses met een liefhebbende prins. Haar beste vriendin, Agatha, is daarentegen het tegenovergestelde: lelijk met donker haar en woont op een kerkhof. Beiden zijn een perfecte kandidaat voor de school, maar op de noodlottige avond van de ontvoering worden ze tot hun afgrijzen naar de 'verkeerde' school gestuurd. Sophie moet kwaadaardig worden en Agatha een heldin. Lees hier waar je vanaf 19 oktober The School for Good and Evil kunt kijken.

Selena + Chef, S4 (19 oktober)

HBO Max

Sinds social distancing thuis, heeft Selena Gomez meer tijd in de keuken doorgebracht dan ze ooit had gedacht. Maar ondanks haar vele talenten, is het nog maar de vraag of koken daar één van is. In elke aflevering zal Selena op afstand worden bijgestaan door een andere meesterkok. Bekijk hier waar je Selena + Chef kunt streamen.

Black Adam (19 oktober)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
Bijna 5.000 jaar nadat hij de almachtige krachten van de Egyptische goden kreeg en net zo snel gevangen werd gezet, wordt Black Adam eindelijk bevrijd uit zijn aardse graf, klaar om zijn unieke vorm van gerechtigheid op de moderne wereld los te laten. Superhelden met een wenkbrauw, spieren en spierwitte lach van niemand minder dan Dwayne Johnson als Teth-Adam of wel Black Adam. Lees hier waar je Black Adam kunt kijken.

André Hazes (20 oktober)

Videoland

Bron: Videoland
Geen eindeloze geruchten meer, dit is het verhaal van André Hazes. Twee jaar lang is André gevolgd door documentairemaker Cheeru Mampaey in misschien wel de moeilijkste periode uit zijn leven. Hij staat op een kruispunt, worstelend met angsten en demonen. André gaat de strijd aan, vooral met zichzelf, welke gepaard gaat met enkele rigoureuze beslissingen. Bekijk hier waar je vanaf 20 oktober André Hazes kunt kijken.

Narcosis (20 oktober)

Bioscoop

Bron: September Films
Deze nieuwe dramafilm wordt de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2023, met Thekla Reuten en Fedja van Huêt in de hoofdrol. Een vrouw Merel genaamd, en haar twee jonge kinderen worstelen om antwoorden en deelden de afsluiting nadat hun man en vader, een professionele grotduiker, niet terugkeert van een expeditie. Lees hier waar je de film Narcosis kunt kijken.

Mrs. Harris Goes to Paris (20 oktober)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Elke vrouw wil de aller- aller- ALLER mooiste maar peperdure jurk van Christian Dior hebben. De Britse schoonmaakster Ada Harris (Lesley Manville) heeft geen geld, maar wel die droom. En dromen moet je volgen, dus op naar Parijs! Fantastische feelgood met een warm kloppend hart! Naast Lesley Manville zijn ook onder andere Isabelle Huppert en Lambert Wilson in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Mrs. Harris Goes to Paris kunt kijken.

Kwestie van Geduld (20 oktober)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Oerhollandse romcom met Barbara Sloesen en Manuel Broekman. Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Gulpen en maakt momenteel furore met haar gerechten in het bruisende Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Lees hier waar je de film Kwestie van Geduld kunt kijken.

Descendant (21 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
De bewoners van Africatown in Mobile, Alabama, vertellen al generaties lang verhalen over hun afkomst. Hun gemeenschap werd gesticht door tot slaaf gemaakte voorouders die in 1860 werden vervoerd aan boord van het laatst bekende en illegale slavenschip, de Clotilda. Lees hier waar je vanaf 21 oktober Descendant kunt kijken.

Barbarians, S2 (21 oktober)

Netflix

Deze serie speelt zich af in het jaar 9 na Christus, tijdens de Romeinse keizerlijke campagne van Germania. Drie Romeinse legioenen en hun hulptroepen worden geleid door de kwaadaardige Publius Quinctilius Varus, terwijl Arminius, een Germaans stamhoofd dat alles weet van Romeinse militaire tactieken, de Germaanse stammen verenigt tegen hun zuidelijke indringers. De drie samenwerkende Germaanse stammen proberen het oprukkende Romeinse leger af te weren door ze in een hinderlaag te laten lopen. Bekijk hier waar je vanaf 21 oktober Barbarians kunt streamen.

Villa Oranje, S2 (21 oktober)

Videoland

Bron: Videoland
Ronald Koeman, Wim Kieft, Hans van Breukelen en Jan Wouters werden in 1988 Europees Kampioen: een ongeëvenaarde Oranje prestatie die Nederland totaal op z’n kop zette. Vergezeld door co-host en recordinternational Wesley Sneijder reist Frank Evenblij met deze Oranjehelden af naar Portugal om terug te blikken op dit legendarische toernooi. Met de gouden generatie van toen halen ze herinneringen op, bespreken ze hoogte- en dieptepunten uit hun roemrijke carrières van de afgelopen 35 jaar en er wordt natuurlijk vooruitgeblikt naar het aankomende WK in Qatar. Bekijk hier waar je Villa Oranje kunt kijken.

The Peripheral (21 oktober)

Prime Video

De serie draait om Flynne Fisher, een vrouw die de brokstukken van haar gebroken familie bij elkaar probeert te houden in een vergeten uithoek van Amerika. Flynne is slim, ambitieus en gedoemd te mislukken. Ze heeft geen toekomst, totdat de toekomst haar komt halen. Bekijk hier waar je vanaf 21 oktober The Peripheral kunt streamen.

Raymond & Ray (21 oktober)

Apple TV+

Bron: Apple TV
Het verhaal gaat over de halfbroers Raymond. en Ray. Zij komen bijeen als hun vervreemde vader overlijdt. Dan horen ze dat het zijn laatste wens was dat zij zijn graf zouden graven. Samen gaan ze na wat voor mannen ze geworden zijn., zowel dankzij als ondanks hun vader. Lees hier waar je vanaf 21 oktober Raymond & Ray kunt kijken.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (25-28 augustus)

Netflix

Bron: Netflix
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities is een serie met sinistere verhalen die worden verteld door enkele van de meest gerespecteerde horrormakers, waaronder de regisseurs van The Babadook, Splice en Mandy. Bekijk hier waar je vanaf 25 oktober Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities kunt streamen.

The Good Nurse (26 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Het waargebeurde verhaal van de achtervolging en gevangenneming van Charlie Cullen, een verpleger die beschouwd wordt als een van de grootste seriemoordenaars in de geschiedenis. Charlie is een getrouwde vader waarvan men dacht dat hij een zeer verantwoordelijke verzorger was. Zijn geheime en duistere dwang om mensen van het leven te beroven leidde echter tot zijn betrokkenheid bij de dood van maar liefst honderden patiënten in 16 jaar tijd. Lees hier waar je vanaf 26 oktober The Good Nurse kunt kijken.

Tales of the Jedi (26 oktober)

Disney+

Bron:
Reis in de levens van twee duidelijk verschillende Jedi uit het prequel-tijdperk: Ahsoka Tano en Count Dooku. Elk zal op de proef worden gesteld terwijl ze keuzes maken die hun lot zullen bepalen. Bekijk hier waar je vanaf 26 oktober Tales of the Jedi kunt streamen.

The Mysterious Benedict Society, S2 (26 oktober)

Wekelijks op Disney+

De serie volgt vier begaafde weeskinderen die door een excentrieke weldoener worden gerekruteerd voor een geheime missie. Ze gaan undercover in een internaat dat bekend staat als The Institute. Ze moeten een crimineel complot verijdelen dat wereldwijde vertakkingen heeft, terwijl ze tussendoor ook nog een nieuw soort familie creëren. Bekijk hier waar je The Mysterious Benedict Society kunt streamen.

Bros (27 oktober)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze romantische komedie gaat over twee homoseksuele mannen (Bobby en Aaron) die heel misschien, mogelijk, wellicht, per ongeluk de ware liefde weten te vinden. Eventueel. Ze zijn namelijk nogal druk bezet. Deze film is een slimme, komische zwijmelfilm over de zoektocht naar seks, liefde en romantiek te midden van alle grote waanzin. Lees hier waar je de film Bros kunt kijken.

Amsterdam (27 oktober)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
In de jaren dertig zijn drie vrienden - een arts, een verpleegster en een advocaat - getuige van een brutale moord, maar worden zelf verdachten en ontdekken een van de meest buitensporige complotten in de Noord-Amerikaanse geschiedenis. Historische misdaaddrama met een cast waar je U tegen zegt. Onder andere Christian Bale, Margot Robbie, Robert de Niro, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Rami Malek, Chris Rock, Mike Myers, Zoe Saldaña, Michael Shannon, Taylor Swift en Matthias Schoenaerts doen mee. Lees hier waar je de film Amsterdam kunt kijken.

The Invitation (27 oktober)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Na de dood van haar moeder wordt Evie benaderd door een onbekende neef die haar uitnodigt voor een grote bruiloft op het Engelse platteland. Al snel realiseert ze zich dat er een gotische samenzwering gaande is en moet ze vechten om te overleven terwijl ze verwrongen geheimen in de geschiedenis van haar familie onthult. Halloween, vampieren en horror staan op het menu. Met Game of Thrones-ster Nathalie Emmanuel. Lees hier waar je de film The Invitation kunt kijken.

All Quiet on the Western Front (28 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal volgt de tieners Paul Baumer en zijn vrienden Albert en Muller, die vrijwillig in het Duitse leger gaan. Al snel verdwijnen hun vaderlandse gevoelens als ze eenmaal geconfronteerd worden met de wrede realiteit van het leven aan het front. Paulus' vooroordelen over de vijand en de rechten en misstanden van het conflict brokkelen al gauw af. Lees hier waar je vanaf 28 oktober All Quiet on the Western Front kunt kijken.

Wendell & Wild (28 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Twee demonenbroers ontsnappen uit de Onderwereld en bevinden ze zichzelf in een stad waar ze een demonenverdelger, Kat, moeten zien te ontwijken die hen probeert te vernietigen. Lees hier waar je vanaf 28 oktober Wendell & Wild kunt kijken.

The Devil's Hour (28 oktober)

Prime Video

Beschrijving. Bekijk hier waar je De serie volgt het verhaal van Lucy, die elke nacht wordt gewekt door angstaanjagende visioenen om precies 3.33 uur: het uur van de duivel. Haar achtjarige zoon is teruggetrokken en emotieloos. Haar moeder spreekt tegen lege stoelen. Haar huis wordt achtervolgd door de echo's van een leven dat niet het hare is. Lees hier waar je vanaf 28 oktober The Devil's Hour kunt streamen.

Rules of the Game (28 oktober)

NPO Plus

Sam Thompson is een keiharde manager in het familiebedrijf Fly in het noordwesten van Engeland. Wanneer Sam op een dag op haar werk arriveert en een lijk aantreft bij de receptie van het kantoor, moet ze niet alleen rekening houden met duistere zaken in het heden, maar ook met moorddadige geheimen uit het verleden. De pas aangeworven directrice personeelszaken Maya Benshaw doet al snel enkele schokkende ontdekkingen. Bekijk hier waar je vanaf 28 oktober Rules of the Game kunt streamen.

Grutte Pier (28 oktober)

Bioscoop

Bron: Just Film Distribution
Grutte Pier Gerfols Donia was een vrijheidsstrijder die vocht tegen de graven van Holland toen zij besloten om Friesland te willen overnemen. De boer was een reusachtige man die beschikte over bovenmenselijke kracht. Historische dramafilm met een bijzondere laatste rol voor Bram van der Vlugt. Een film van regisseur Steven de Jong die we natuurlijk kennen van De Hel van ’63 en De Scheepsjongens van Bontekoe. Lees hier waar je de film Grutte Pier kunt kijken.

Morbius (30 oktober)

Netflix

Bron: Sony Pictures
In plaats van zichzelf te redden van een zeldzame bloedziekte, verandert biochemicus Michael Morbius zichzelf in een soort van vampier, met de bijbehorende dorst naar bloed. Morbius walgt van zijn eigen bloedlust, en daarom gaat hij op zoek naar criminelen waarvan hij vindt dat ze onwaardig leven. Lees hier waar je vanaf 30 oktober Morbius kunt kijken.

The White Lotus, S2 (31 oktober)

HBO Max

Bron: HBO Max
Een groep van zeer verschillende mensen gaat een week lang naar een exclusief vakantieoord op Hawaï. Hun vele verlangens en wensen worden maar al te graag verwezenlijkt door de werknemers die onder leiding staan van de Australische manager Armond. Met elke dag die voorbijgaat komt er een duistere complexiteit aan het licht in de perfecte reizigers, het vrolijke personeel en de idyllische locatie zelf. Bekijk hier waar je The White Lotus kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV