Docu Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek maandag te zien op NPO 2

Docu Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek maandag te zien op NPO 2
Portret van bijzondere vrouw

Kijktip :

In de documentaire Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek staan het leven en de carrière van Hedy d'Ancona (1937) centraal. Uiteraard komen de onderwerpen waar ze zich altijd voor heeft ingezet - vrouwenrechten, het recht op zelfbeschikking en op een waardig levenseinde - ruimschoots aan bod.

Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Relevant
Door interviews met D’Ancona te verweven met scènes van vrouwen die zich vandaag de dag inzetten voor dezelfde thema’s - abortusactiviste Eva de Goeij, PvdA-wethouder Marjolein Moorman en Adrienne Buschmann, voorstander van euthanasie - laten de makers zien hoe relevant de strijd voor gelijkwaardigheid nog altijd is.

PvdA
D'Ancona is een belangrijk feministe en was vooraanstaand PvdA-politica. Ze werkte bij de VARA, was universitair onderzoeker en leidde vanaf 1975 een bureau op het gebied van beleidsonderzoek. Ze was politiek actief als Eerste Kamerlid en werd bekend als oprichtster van Man-Vrouw-Maatschappij en redactrice van Opzij. Ze was staatssecretaris van emancipatie, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur en tien jaar lid van het Europees Parlement.

De documentaire Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek is maandag 3 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV