Vrijdag in Op1: Rob de Wijk, Marieke de Hoon, Ruben Brekelmans over speech van Poetin

Vrijdag in Op1: Rob de Wijk, Marieke de Hoon, Ruben Brekelmans over speech van Poetin
De gasten van Op1 van vrijdag 30 september

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Nadia Moussaid en Natasja Gibbs de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten aanschuiven bij de uitzending van Op1 van vrijdag 30 september.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 30 september

  • Poetin heeft de vier bezette gebieden in het oosten van Oekraïne illegaal geannexeerd. Een ongekende stap, die door de rest van de wereld niet wordt geaccepteerd. Over de speech van Poetin en de gevolgen ervan voor de rest van de oorlog spreken we vanavond met hoogleraar Internationale Betrekkingen Rob de Wijk, Docent Internationaal Strafrecht Marieke de Hoon en VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans.

  • De inflatie is in september opnieuw gestegen naar recordhoogte. Het dagelijks leven is voor Nederlanders gemiddeld 17,1 procent duurder dan precies een jaar geleden; de grootste prijsstijging sinds de Tweede Wereldoorlog. Hoofdeconoom van CBS Peter Hein van Mulligen vertelt vanavond bij Op1 waarom hij vreest dat het einde nog niet in zicht is.

  • Dinsdag is het precies dertig jaar geleden dat een Israëlisch vrachtvliegtuig neerstortte in de Bijlmer. De ramp veranderde het leven van Marléne Truideman, die haar twee kinderen verloor, dominee Otto Ruff en journalist Vincent Dekker voor altijd. Vanavond vertellen ze bij Op1 hoe die dag hun leven heeft veranderd en waar ze nu, dertig jaar later, staan.

  • Mag iemand zijn of haar geslacht zelf in het paspoort wijzigen? Over die vraag werd deze week in de Tweede Kamer gedebatteerd, maar door stevige bedenkingen van de VVD en het CDA is een versoepeling van de Transgenderwet uiterst onzeker. Met schrijver en transpersoon Valentijn De Hingh blikken we terug op een week vol gesteggel in Den Haag.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's