Serierecensie: topserie The Bear is grappig, treurig en heel hard

Serierecensie: topserie The Bear is grappig, treurig en heel hard
Met Jeremy Allen White

Film :

Vanaf 5 oktober staat het eerste seizoen van The Bear op Disney+. De serie maakt furore op websites als Rotten Tomatoes (100% score bij de critici) en IMDb (8,5) en wordt gezien als één van de beste producten van dit jaar. Kunnen wij de critici daarin volgen? Lees hier de recensie van The Bear seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Nieuwe werkelijkheid
We volgen Carmen “Carmy” Berzatto, een jonge kok die uit de wereld van 'fine dining' komt. Na een hartverscheurend overlijden binnen zijn familie keert hij terug naar zijn geboortestad Chicago om het familiebedrijf, een sandwichwinkel, te runnen: 'The Original Beef of Chicagoland'.

Bron: Hulu/Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 89% | IMDb ★ 8,5

Het is wel eens lekker om tussen een hoop lange verhalende series (denk aan House of the Dragon en The Rings of Power) weer eens een serie te zien die met een half uurtje per aflevering genoegen neemt en dan ook letterlijk alles in één aflevering kan stoppen: grappen, trauma, drama en spanning. De absurde situaties zijn een interessante manier om wat spanning van de boog te halen, maar verder houden ze die over acht fantastische afleveringen goed gespannen. Het acteerwerk van hoofdrolspeler Jeremy Allen White is bijna ongeëvenaard en het tempo in de serie is heerlijk. We kunnen niet anders dan deze serie enorm aanraden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de geweldige cliffhanger die ons heel erg doet verlangen naar een tweede seizoen. Moet FX die eerst nog wel even maken... 4,5 ster.

Cast
Jeremy Allen White (Shameless), Ebon Moss-Bachrach (The Punisher (2017)) en Ayo Edebiri (Dickinson) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Christopher Storer (Ramy).

Vanaf 5 oktober 2022 is The Bear seizoen 1 te streamen op Disney+. Genre: drama, komedie. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 30 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV