Serierecensie: Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes laat het echte monster zien

Serierecensie: Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes laat het echte monster zien
Van de makers van Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

Kijktip :

Vanaf 7 oktober is de serie Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes te zien op Netflix. Terwijl Slachtofferhulp Nederland wil dat Netflix de serie Dahmer per direct verwijdert van de streamingdienst en Nederland - vooral vanwege het grote succes van de serie bij een groot publiek - doet Netflix er juist een schep bovenop. Lees hier de serierecensie van Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

17 doden
Toen de politie van Milwaukee in juli 1991 het kleine appartement van de 31-jarige Jeffrey Dahmer binnenging, ontdekten ze het persoonlijke duister museum van een seriemoordenaar: een vriezer vol met menselijke hoofden, schedels, botten en andere overblijfselen in verschillende staten van ontbinding en tentoongesteld. Dahmer bekende snel 16 moorden in Wisconsin in de afgelopen vier jaar, plus nog één in Ohio in 1978, evenals onvoorstelbare daden van necrofilie en kannibalisme. Hij bekent zijn misdaden in interviews zonder bewaking en biedt een verontrustende kijk in een gestoorde geest.

Bron: Netflix

Lees hier onze serierecensie van Dahmer, de fictionele weergave van het verhaal van Jeffrey Dahmer.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ n.n.b

Deze serie is geregisseerd door de voor een Oscar genomineerde Joe Berlinger (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) en laat door middel van Interviews en veel archiefbeelden het echte verhaal achter deze ijzingwekkende seriemoordenaar zien. Zo komen zijn advocaat Wendy Patrickus aan het woord, maar ook journalisten, vrienden van Dahmer en vrienden van de slachtoffers. Een afschuwelijke zaak die veel verdriet en ellende heeft gebracht voor nabestaanden en verontrustend is, omdat je bij het zien van dit verhaal steeds denkt: elke doodnormale buurman een seriemoordenaar zijn. Wederom een gruwelijk verhaal. De kijker heeft door Netflix nu de keuze deze documentaireserie of de ijzersterke serie Dahmer te kijken. Want ook dit is een hel op aarde. Vier sterren.

Cast
Naast archiefbeelden van onder andere Jeffrey Dahmer is deze serie geregisseerd door Oscar genomineerde Joe Berlinger (Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes).

Vanaf 7 oktober 2022 is de serie Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes te zien op Netflix. Genre: Biografie, Documentaire, Misdaad. Deze serie bevat 3 afleveringen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV