Recensie: El Houb is tragikomedie over homoseksualiteit in Marokkaanse gemeenschap

Recensie: El Houb is tragikomedie over homoseksualiteit in Marokkaanse gemeenschap
Met sterke rol voor Fahd Larhzaoui

Film :

Vanaf 13 oktober is de film El Houb te zien in de Nederlandse bioscopen. Het was afgelopen dinsdag nationale coming out day en om deze dag te vieren rolt de film El Houb met liefde de rode loper uit. Een belangrijke productie die pleit voor acceptatie van mensen die zichzelf willen zijn. Lees hier de filmrecensie van El Houb.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Laat de liefde spreken
Als Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Hun reactie vormt voor Karim de inspiratie om op ontdekkingsreis door zijn isolement te gaan. Daarmee probeert hij een diepgewortelde stiltecultuur te doorbreken.

Acteur Slimane Dazi (vader) en Fahd Larhzaoui (zoon Karim) in de film 'El Houb'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,4

Regisseur Shariff Nasr kan alleen maar trots zijn op zijn film, waarin de acceptatie van homoseksualiteit centraal staat. Hij vertelt een universeel verhaal, want vandaag de dag moeten nog steeds mensen vechten om te zijn wie ze willen zijn. El Houb bevat een indrukwekkende rol van Fahd Larhzaoui in een verhaal dat op zijn lijf geschreven lijkt. Wat ook opvalt zijn de erg mooie cinematografie, de muziek en de sfeer - met weinig woorden wordt soms héél veel verteld. Ook als je niet Marokkaans of homo bent is dit een indrukwekkende productie, die inmiddels aan zeven landen is verkocht. Ook grote complimenten aan de makers en cast, die deze taboes steen voor steen doorbreken. Laat de liefde zegevieren. Vier sterren.

Cast
Naast Fahd Larhzaoui (Meskina) en Slimane Dazi (The Matchmaker) zijn ook Lubna Azabal (Mary Magdalene), Nasrdin Dchar (Wolf), Walid Benmbarek (Mocro Maffia), Yahya Gaier (Dummie the Mummie) en Britte Lagcher (Meisje van Plezier) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Shariff Nasr (Love Hurts).

Vanaf 13 oktober 2022 is de film El Houb te zien in de bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's