Recensie: Zee van Tijd is hartverscheurend drama over verliezen van een kind

Recensie: Zee van Tijd is hartverscheurend drama over verliezen van een kind
Met Gijs Scholten van Aschat en Elsie de Brauw

Film :

Vanaf 13 oktober is de film Zee van Tijd te zien in de Nederlandse bioscopen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en een ode aan leven en dood. Met een ijzersterke cast, scenarioschrijver en regisseur vraag je steeds af: waarom sturen ze dit niet naar de Oscars? Lees hier de filmrecensie van Zee van Tijd.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Hoe sterk is liefde nog, als alles wegvalt?
Het jonge stel Lucas en Johanna zeilt in de jaren 80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol met dromen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de grootste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van zware innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer.

Acteur Reinout Scholten van Aschat (Lucas) en Sallie Harmsen (Johanna) in de film 'Zee van Tijd'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,7

Wat moet het geweldig zijn om samen met je zoon in een film te spelen. Vader Gijs en zoon Reinout Scholten van Aschat spelen samen met de waanzinnige cast de sterren van de hemel in dit loodzware drama. Zee van Tijd probeert je in te laten voelen hoe hartverscheurend het moet zijn om een kind te verliezen. Dat doet de film eigenlijk lange tijd erg goed, totdat de film op een gegeven moment doorslaat in melodramatische muziek en gevoel. Toch mag Zee van Tijd zich scharen tussen het Nederlands topdrama wat je niet héél vaak ziet in de bioscoop, mede door de makers en steengoede cast. Ook de prachtige beelden, het gevoel van de jaren '80 en het intense verhaal laten je niet snel los. Tot slot de tip van de dag: doe zakdoeken in je tas. Vier sterren.

Cast
Naast Reinout Scholten van Aschat (De Oost) en Gijs Scholten van Aschat (De Dirigent) zijn ook Sallie Harmsen (Lucia de B.) en Elsie de Brauw (Antonia) te zien in deze film. Het scenario is van Marieke van der Pol (De Tweeling en Bride Flight) en geregisseerd door Theu Boermans (1000 Rosen).

Vanaf 13 oktober 2022 is de film Zee van Tijd te zien in de bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's