Serierecensie: The Playlist over de fascinerende opkomst van streamingplatform Spotify

Serierecensie: The Playlist over de fascinerende opkomst van streamingplatform Spotify
Met acteur Edvin Endre als mede-oprichter en CEO Daniel Ek

Film :

Vanaf 13 oktober is de serie The Playlist te zien op Netflix. Terwijl de platenzaken langzaam verdwenen uit het straatbeeld, de Compact Disc (CD) je werd nagesmeten uit de budget bak en de illegale Piratebay hoogtij dagen vierden, was daar opeens de IT-nerd Daniel Ek. Lees hier de serierecensie van The Playlist.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Daniel Ek
Tijdens de hoogdagen van de piraterij rond de jaren 2004 verzetten gevestigde kopstukken zich tegen de roerige muziekindustrie. De serie draait om de 22-jarige Zweedse tech-ondernemer Daniel Ek en zijn partners die een hele industrie revolutionair veranderden door gratis en legaal gestreamde muziek wereldwijd aan te bieden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,9

De overlevingsstrijd van de muziekindustrie en de opkomst van het streamingplatform Spotify staan centraal in deze serie. Om de zesdelige serie boeiend te houden, wordt elke aflevering verteld vanuit het perspectief van een andere deelnemer. Op deze manier wordt een echt complex onderwerp niet gereduceerd tot een makkelijk schema van goed en kwaad. Anders was de bijzondere transformatie van een 'IT-nerd' in een 'tech miljardair' een minder interessante verhaallijn geweest voor zes afleveringen en ruim 4,5 uur schermtijd. Maar nu is deze miniserie echt héél goed en een herkenbare implementatie van een actueel onderwerp, namelijk hoe de digitale revolutie ons hele leven uiteindelijk verandert. Een dikke aanrader voor muziekliefhebbers, met mooie cinematografie en sterke cast. Vier sterren.

Cast
Naast Edvin Endre (Vikings) en Ulf Stenberg (Beartown) zijn ook Christian Hillborg (Stromboli) en Severija Janusauskaite (Optimisty: Karibskiy sezon) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Per-Olav Sørensen en Hallgrim Haug (Lilyhammer en Quicksand)

Vanaf 13 oktober 2022 staat de serie The Playlist te zien op Netflix. Deze serie bevat 6 afleveringen. Genre: biografie, drama, muziek.

Actuele video's

Meer actuele video's