Vanavond op tv: documentaire Overgave, nieuwe Vlaamse dramaserie Roomies

Vanavond op tv: documentaire Overgave, nieuwe Vlaamse dramaserie Roomies
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 17 oktober

Kijktip :

Vanavond is de aangrijpende en indrukwekkende documentaire Overgave te zien op NPO 2. Verder onder meer de nieuwe, Vlaamse dramaserie Roomies. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 17 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Overgave

NPO 2
20:25 uur

Na de dood van haar dierbare jeugdvriendin erft Marijn Frank haar hardloopkleren. Ze haat hardlopen, maar in een poging om niet aan haar verdriet ten onder te gaan besluit ze te gaan trainen voor de marathon van Berlijn. We volgen dit bijzondere project in de aangrijpende documentaire Overgave. Marijn laat zien hoe ingrijpend het verlies van een dierbare vriend of vriendin kan zijn en hoe moeilijk er met dat gemis te leven valt.

Chateau Meiland: zorgen om oma Jenny

SBS 6
20:30 uur

De Meilandjes zijn net terug uit het zonnige Frankrijk en zijn direct volop aan het verbouwen geslagen. Het woonhuis, het tuinhuis én de grote tuin worden flink onder handen genomen. De familie heeft het er druk mee, want ze volgen ook danslessen ter voorbereiding op het huwelijk van Maxime en Leroy. Daar blijft het niet bij, want Erica en Martien moeten ook opdraven voor een signeersessie tijdens de Libelle Zomerweek. En tijdens een bezoek aan oma Jenny, de moeder van Erica, begint de familie zich zorgen te maken. Oma is erg benauwd en haar gezondheid gaat snel achteruit.

Avonturenfilm: Fantastic Beasts and Where to Find Them

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de avonturenfilm Fantastic Beasts and Where to Find Them te zien. Het verhaal volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander genaamd. Newt heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand, wanneer een paar fabeldieren uit zijn magische koffer ontsnappen die problemen kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzelwereld.

Actiefilm: Spider-Man

RTL 7
22:10 uur

RTL 7 zendt vanavond de geweldige actiefilm Spider-Man uit. De stuntelige student Peter Parker wordt tijdens een excursie gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. De volgende ochtend ontdekt hij dat hij superkrachten bezit. Hij besluit als Spider-Man de misdaad te bestrijden. Als zakenman Norman Osborn een experimenteel middel neemt, verandert hij in de gestoorde Green Goblin. Hij ontpopt zich tot Spider-Mans aartsvijand en drijft hem tot het uiterste.

Start: Roomies

Eén
22:15 uur

Op België Eén is vanaf vanavond de gloednieuwe Vlaamse dramaserie Roomies te zien. De lesbische vriendinnen en twintigers Bibi en Ama trekken bij elkaar in een appartement in Brussel, in de hoop een betere versie van zichzelf te worden. Tijdens Bibi en Ama's grote verhuisdag blijkt al gauw dat beide huisgenoten er een heel eigen agenda op na houden. Terwijl Ama er alles aan doet om haar ex-vriendin Samira te ontwijken, probeert Bibi om zo veel mogelijk tijd met haar 'beste vriendin' Telma door te brengen.

De Kennis van Nu special: diepvriesdierentuin

NPO 2
22:20 uur

In een nieuwe special van De Kennis van Nu, vanavond te zien op NPO 2, wordt de zogeheten 'diepvriesdierentuin' belicht. In een speciale vriezer in The Frozen Zoo in San Diego bewaren wetenschappers al sinds 1972 duizenden genetische monsters van allerlei diersoorten. Het is een moderne Ark van Noach waar cellen van bijna uitgestorven en al uitgestorven dieren bewaard worden om ze nu of in de toekomst tot leven te kunnen wekken.

Actuele video's

Meer actuele video's