Vanavond op tv: misdaadserie Karen Pirie en nieuw programma Het Rampjaar 1672

Vanavond op tv: misdaadserie Karen Pirie en nieuw programma Het Rampjaar 1672
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 21 oktober

Kijktip :

Vanavond is de Schotse misdaadserie Karen Pirie te zien op België Eén. Verder onder meer het nieuwe geschiedenisprogramma Het Rampjaar 1672. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 21 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: Straight Outta Compton

Paramount Network
20:30 uur

Op Paramount Network is vanavond het filmdrama Straight Outta Compton te zien. Aan de zuidelijke kant van Los Angeles bevindt zich het stadje Compton. Hier hebben vijf jongemannen elkaar helemaal gevonden in de muziek: ze delen hun ervaringen met elkaar door brutale en eerlijke rapteksten te schrijven. Met hun beats en teksten staan ze symbool voor de opstand tegen machtsmisbruik - vooral van de politie. Onder de naam N.W.A (Niggaz Wit Attitudes) brengen de vijf zwarte jongens een revolutie teweeg.

Start: Karen Pirie

Eén
20:40 uur

De komende vrijdagen is de driedelige Schotse miniserie Karen Pirie te zien op België Eén. St. Andrews, Schotland, 1996. Drie dronken studenten vinden het lichaam van de jonge Rosie Duff, voor dood achtergelaten op het domein van de kathedraal. 25 jaar later is de moordzaak het onderwerp van een provocatieve podcast en wordt DS Karen Pirie onverwacht aangeduid om de zaak op zich te nemen.

Terug: Plakshot

NPO 3
21:05 uur

Presentator Roel Maalderink is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen van Plakshot. In dit programma werpt Maalderink zijn scherpe blik op de actualiteit van alledag én legt hij de absurditeit van de media bloot. Veel van de vaste ingrediënten keren terug: straatinterviews, sketches en parodieën, waarmee Maalderink een unieke kijk op de mediawereld geeft.

Nieuw: Het Rampjaar 1672

NPO 2
22:20 uur

Dit jaar herdenken we dat het 350 jaar geleden is dat het Nederlandse Rampjaar plaatsvond. De nieuwe geschiedenisserie Het Rampjaar 1672 vertelt over dit belangrijke jaar in de vaderlandse geschiedenis. In een spannende reconstructie wordt getoond en verteld hoe de basis voor het Rampjaar eigenlijk al wordt gelegd in 1648, bij de Vrede van Münster. Een schitterende toekomst ligt in het verschiet voor de jonge, welvarende Republiek die Nederland dan is. Maar onder de oppervlakte borrelen al de tegenstellingen.

Filmdrama: In the Valley of Elah

NET 5
22:40 uur

Op Net5 is vanavond het indrukwekkende filmdrama In the Valley of Elah te zien, met hoofdrollen van Tommy Lee Jones, Charlize Theron en Susan Sarandon. Kort na thuiskomst uit Irak verdwijnt de zoon van oorlogsveteraan Hank Deerfield spoorloos. Als hij samen met de detective Emily Sanders op zoek gaat naar zijn vermiste zoon, wordt hij met oorlogsmisdaden en trauma's geconfronteerd.

Actuele video's

Meer actuele video's