Docu Pedro Almodóvar & Antonio Banderas - Een regisseur en zijn muze woensdag op NPO 2

Docu Pedro Almodóvar & Antonio Banderas - Een regisseur en zijn muze woensdag op NPO 2
Portret van een unieke samenwerking

Kijktip :

De samenwerking tussen de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar en zijn 'muze' Antonio Banderas behoort tot de meest geprezen verbintenissen in de filmgeschiedenis. De documentaire Pedro Almodóvar & Antonio Banderas - Een regisseur en zijn muze werpt licht op het duo.

Pedro Almodóvar & Antonio Banderas - Een regisseur en zijn muze gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Prachtige films
Pedro Almodóvar was al een fenomeen in de Madrileense theater- en filmwereld van de jaren tachtig, toen Antonio Banderas er als jonge acteur zijn entree maakte. Banderas ontpopte zich tot de favoriet en het alter ego van Almodóvar en samen maakten ze een aantal prachtige films. Na een onderbreking van bijna twintig jaar werken de twee, beiden ouder en wijzer geworden, sinds enkele jaren weer samen.

Oscarnominatie
Almodóvar en Banderas begonnen hun samenwerking met de film Laberinto de pasiones in 1982. Dit was nog niet zo'n succes, maar dat volgde al snel met producties als La ley del deseo (1987), Mujeres al borde de un ataque de nervios (1988) en ¡Átame! (1989). De kroon op hun werk volgde in 2019 met het veelgeprezen Dolor y gloria: Banderas kreeg een Oscarnominatie voor Beste Acteur en de film zelf maakte kans op het beeldje voor Beste Internationale Film.

De documentaire Pedro Almodóvar & Antonio Banderas - Een regisseur en zijn muze is woensdag 26 oktober om 23.35 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Pedro Almodóvar & Antonio Banderas - Een regisseur en zijn muze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV