Recensie: Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities is elke aflevering weer griezelverrassing

Recensie: Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities is elke aflevering weer griezelverrassing
Van het meesterbrein der horrorproducenten

Film :

Vanaf 25 oktober staan de eerste twee delen van Cabinet of Curiosities op Netflix. Guillermo del Toro brengt - bijna zonder eigen invloed - zeven interessante korte films van topniveau. Gaat het de kijker genoeg boeien? Lees hier onze eerste indruk van Cabinet of Curiosities.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Wat is jouw grootste angst?
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities is een serie met sinistere verhalen die worden verteld door enkele van de meest gerespecteerde horrormakers, waaronder de regisseurs van The Babadook, Splice en Mandy.

Sfeerbeeld uit 'Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 83% | IMDb ★ 8,4

Deze recensie gaat over de eerste twee delen van Cabinet of Curiosities.

Het is bijzonder spannend om te zien wat de grote Guillermo del Toro doet met een anthologieserie als deze. Eigenlijk is het antwoord heel simpel: de stempel van Del Toro zit er niet heel dik op, behalve dan op het begin van elke aflevering, waar het meesterbrein even een korte introductie van het verhaal geeft. Elke maker, cast en elk creatief team krijgt een mogelijkheid om zijn eigen verhaal te maken. Dat resulteert in een reeks afleveringen van rond het uur dat de grenzen van het genre horror opzoekt: zelfs al bij de eerste twee uitgebrachte shorts, waain onderin Tim Blake Nelson, Sebastian Roché en David Hewlett belangrijke rollen hebben, is er een groot verschil. Wat dat betreft kun je deze serie misschien beter niet zien als een serie... 4 sterren.

Cast
Elk deel heeft zijn eigen regisseur en cast. Onder hen zitten Andrew Lincoln (The Walking Dead), Ben Barnes (Chronicles of Narnia), Rupert Grint (Harry Potter and the Sorcerer's Stone), Crispin Glover (American Gods), Tim Blake Nelson (O, Brother, Where Are Thou?), Ana Lily Amirpour (The Bad Batch), Jennifer Kent (The Nightingale) en David Prior (The Empty Man).

Van 25 oktober tot en met 28 oktober 2022 zijn dagelijks twee nieuwe delen van Cabinet of Curiosities te streamen op Netflix. Genre: horror, thriller. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 90 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's