Serierecensie: The White Lotus seizoen 2 is vurige Italiaanse passie in kwadraad

Serierecensie: The White Lotus seizoen 2 is vurige Italiaanse passie in kwadraad
Met F. Murray Abraham en Aubrey Plaza

Film :

Vanaf 31 oktober is de eerste aflevering van seizoen 2 van The White Lotus te zien op HBO Max. Na een zeer succesvol eerste seizoen is Sicilië het nieuwe decor voor een groep rijkelui en ander gespuis die zich willen laten onderdompelen in de luxe. Kan het Italiaanse tafereel ons ook bekoren? Lees hier onze eerste indruk van The White Lotus seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"La dolce vita isn't so sweet"
De serie volgt de vakanties van verschillende hotelgasten, terwijl ze ontspannen en bijkomen in het paradijs. Maar met elke dag die voorbijgaat, komt er een duistere kant aan het licht bij deze, op het eerste gezicht, perfecte reizigers.

Aubrey Plaza, Meghann Fahy, Theo James en Will Sharpe in 'The White Lotus'. Bron: HBO Max

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 86% | IMDb ★ 7,4

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van The White Lotus.

The White Lotus kopieert een succesvol recept van onder meer True Detective en ook de Poirot-filmserie van Kenneth Branagh: Eigenlijk is alleen Tanya (meesterlijk geportretteerd door Jennifer Coolidge) en haar nieuwe vriend (Jon Gries) uit het eerste seizoen overgebleven in dit tweede seizoen en moeten we het doen met een gloednieuwe cast vol toptalent: F. Murray Abraham springt daar op zijn oude leeftijd voorlopig net even wat bovenuit. Opnieuw begint het seizoen met een moord en springt de serie terug in de tijd, iets dat zelfs voor de serie niet nieuw is - seizoen 1 begon ook op deze manier - maar wel goed werkt. Het lijkt er na één aflevering wel op dat de makers een soort sausje hebben gevonden dat flink dik over het verhaal wordt heengesmeerd: heel nieuw of noemenswaardig is het daardoor niet echt meer, maar heel lekker is het wel. Dit tweede seizoen heeft nog wel wat te bewijzen: 3,5 ster.

Cast
In dit tweede seizoen zien we naast Coolidge en Gries onder meer F. Murray Abraham (Moon Knight), Aubrey Plaza (Scott Pilgrim vs. The World), Tom Hollander (About Time) en Haley Lu Richardson (Split). Deze productie wordt geleid door Mike White (School of Rock).

Vanaf 31 oktober 2022 is wekelijks een nieuwe aflevering van The White Lotus te streamen op HBO Max. Genre: drama, misdaad, komedie. Totaal aantal afleveringen: 7. Lengte afleveringen: ca. 70 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV