Dinsdag in Op1: NS-topman Wouter Koolmees over problemen bij de spoorwegmaatschappij

Dinsdag in Op1: NS-topman Wouter Koolmees over problemen bij de spoorwegmaatschappij
Dit zijn de gasten van dinsdag 1 november

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 1 november

  • Bono gooit de deuren van zijn privéleven open. In zijn vandaag verschenen memoires beschrijft de U2-zanger hoe de band in vier decennia uitgroeide tot de grootste band ter wereld, hoe hij overheden overhaalde om te strijden tegen aids en over zijn woedeproblemen. In Op1 bespreken we het boek met fans__ Gert-Jan Segers__ en Ruud de Wild, die hem meerdere keren interviewde.

  • De bisschoppen zijn bezorgd. Niet alleen gaapt er een kloof tussen de gewone kerkganger en de kerkelijke leiding, ook is het aantal katholieken dat op zondagochtend naar de kerk gaat in het afgelopen decennium meer dan gehalveerd. Kan het tij nog worden gekeerd? We bespreken het vanavond met hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest en presentator Chazia Mourali, die sinds kort juist vaker naar de kerk gaat.

  • Moet de nieuwe pensioenwet van tafel? Tientallen oud-politici, oud-bestuurders en pensioenexperts vinden van wel. In een brandbrief aan de Tweede Kamer stellen ze dat de plannen op dit moment onverantwoord zijn. Met financieel journalist Martin Visser en politiek verslaggever Thomas van Groningen bespreken we of dat terecht is.

  • Als nieuwe topman van NS krijgt Wouter Koolmees een serie problemen op zijn bord. Vandaag moest de NS alweer schrappen in de dienstregeling. Tot overmaat van ramp dreigt de spoorwegmaatschappij ook nog het bijna-monopolie op het spoornetwerk kwijt te raken. Hoe komt de NS de problemen te boven? Op zijn allereerste werkdag als president-directeur schuift Koolmees aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's