Filmrecensie: A Quiet Place

Filmrecensie: A Quiet Place
Emily Blunt is doodstil, bij elk geluid volgt een aanval

Film :

De thrillers met horror-elementen moeten tegenwoordig van goede huizen komen. Vaak wordt in de trailer al veel verraden en zijn de verhalen niet heel sterk. Voor de film A Quiet Place is een zeer interessant concept bedacht. Een Amerikaans gezin reist door een bijna verlaten landschap. Lopend op een zandpad moet de familie er voor zorgen dat hun voetstappen niet gehoord worden. Want bij het minst of geringste geluid, komen 'ze' je halen. Lees hier de recensie van A Quiet Place.

Gids.tv kijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Angstaanjagend stil
Het gezin komt aan bij een grote boerderij. Een plek waar ook een groot landhuis staat en een silo met grote maisvelden. Vader Lee (John Krasinski) en moeder Evelyn (Emily Blunt) leven daar samen met hun kinderen in bijna totale stilte. Zo communiceren ze met gebarentaal, lopen ze op blote voeten en spelen ze een spel waar de dobbelstenen op een zachte, geruisloze manier gegooid moet worden. Het gezin leeft in een wereld met bijna geen geluid, maar deze missie lijkt toch moeilijk te volbrengen. Als een olielamp perongeluk wordt omgetikt, komen 'ze' binnen een zeer korte tijd op je af. De dood slaat keihard toe.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
De film begint al gelijk goed spannend. De mysterieuze vijand laat gelijk zien dat het serieus is, waarbij het gezin elke minuut van de film groot gevaar loopt. Vooral in het eerste gedeelte van A Quiet Place wordt bijna niet gesproken, waardoor je geen hap van je popcorn durft te nemen. Daardoor zijn de schrikeffecten intens en slaan ze in als een bom.

Meerdere delen in de film zijn angstaanjagend omdat je niet weet waar het gevaar vandaan komt. Daarbij lijkt het onvermijdelijk dat ook deze productie een paar horror-clichès uit andere films gebruikt om de bioscoopbezoeker wakker te houden. En dat is gelukt. Met een setting die zo overgenomen is uit films als het mindere Signs, en de schrikeffecten van het spannende The Sixth Sense is A Quiet Place een zeer vermakelijke thriller geworden. Waarbij je zelf ook nog wel eens achter je kijkt, of 'ze' ook bij jou niet op visite komen. De IMDb-score is een 8,4.

:article:img

Cast
Naast Emily Blunt (Mary Poppins Returns) en John Krasinski (Detroit) zijn ook Noah Jupe (Wonder) en Millicent Simmonds (Wonderstruck) te zien in deze film. John Krasinski regisseerde ook de film.

A Quiet place is vanaf 12 april te zien in de bioscoop. Genre: Thriller, Horror. Tijdsduur: 90 minuten. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Meer filmrecensies? Die kun je hier lezen: filmrecensies van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV